Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor!

Bugün ABD'ye gitmek üzere yola çıkacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile çarşamba akşam saatlerinde bir araya gelecek. İki liderin görüşmesinde önemli başlıklar ele alınacak. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı'nın çantasında iki önemli mektup olacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2019 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2019 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kritik ABD ziyareti başlıyor. Erdoğan, 13 Kasım Çarşamba günü Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump'la bir araya gelecek.

Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı'nın çantasında iki önemli mektup olacak. Onlardan ilki Trump'ın Barış Pınarı Harekatı başlamadan kısa süre önce Erdoğan'a gönderdiği  ve skandal ifadeler içeren mektup... Cumhurbaşkanı Erdoğan bu mektubu Washington ziyaretinde Trump'a iade edeceğini açıklamıştı.

İkinci mektup ise terör örgütü YPG'nin ele başlarından olan Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin'e ilişkin. Cumhurbaşkanı, Macaristan dönüşü uçakta yaptığı açıklamalada, ABD'li mevkidaşına Mazlum Kobani'nin karıştığı terör eylemlerine ilişkin belgeler vereceğini açıklamıştı. İkinci mektupta Mazlum Kobani'ye ilişkin bilgilerin yer alması bekleniyor.

İki liderin görüşmesinde en kritik başlık Suriye olacak. Türkiye ve ABD, YPG'nin 120 saat içerisinde Barış Pınarı Harekatı bölgesinden çekilmesi için mutabakat imzalamıştı. Ancak Erdoğan, teröristlerin bölgeden çekilmediğini açıklamıştı. Ayrıca YPG/PKK'nın 'nın bölgedeki saldırı ve taciz atışları da sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede, bu konudaki rahatsızlığı dile getirmesi bekleniyor.

İki ülke arasındaki F35, S400 gerilimleri, FETÖ ile mücadele ve Halkbank başlıkları da liderlerin gündeminde olacak.

ABD ve Türkiye arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi de masada olacak.

ABD Temsilciler Meclisi'nin son dönemde aldığı Türkiye karşıtı kararların da masaya yatırılması bekleniyor. Erdoğan, sözde Ermeni soykırımı ve Türkiye'ye yaptırım öngören tasarılar konusunda Ankara'nın rahatsızlığını Trump'a iletecek.

ABD'Lİ İŞ İNSANLARIYLA BİR ARAYA GELECEK

Diğer taraftan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Ticaret Odası ve DEİK/Türkiye ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenecek yuvarlak masa toplantısında iş insanlarına hitap edecek. Ayrıca Erdoğan'ın Maryland Eyaletinde bulunan Amerika Diyanet Merkezi'ni ziyaret etmesi, Türkiye vatandaşları, Türkiye kökenli Amerikalılar ve Müslüman toplumu temsilcileriyle bir araya gelmesi de planlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.