Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camii'nde! İlk namaz 24 Temmuz'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere Ayasofya Camii'ne gitti. Erdoğan, yapılan çalışmalar ve hazırlıklar hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2020 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2020 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camii'nde! İlk namaz 24 Temmuz'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii'nde incelemelerde bulundu. Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkarak 24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camii'ne geçti.

Camiide incelemelerde bulunan Erdoğan, yapılan çalışmalar ve hazırlıklar hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Twitter hesabından Ayasofya Camii'nde çekilen fotoğrafları da paylaştı.

Erdoğan, Ayasofya çıkışı Sultanahmet Meydanı'nda vatandaşları selamlayıp sohbet etti.

Cumhurbaşkanı'na ziyaretinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş eşlik etti.

İLK NAMAZ 24 TEMMUZ CUMA KILINACAK

Ayasofya'da ilk namaz 24 Temmuz Cuma günü kılınacak. Caminin namaz kılınacak bölümlerinde zemine ışık sistemi konulacak. Işık mozaik ve frekslere yansıtılacak, namaz sırasında ise kapalı tutulacak. Mozaik ve fresklerin, ibadet saatlerinde bir perde mekanizmasıyla kapatılması da gündemde. Tarihi yapıda olumsuzluk yaşanmaması için çok hassas davranılacağı vurgulanıyor.

Danıştay 10. Dairesi'nin verdiği kararla Ayasofya, 86 yıl sonra ibadete açılmıştı. Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu ve tapu belgesinde cami vasfının tescilli olduğunu vurgulayan Danıştay, kararında "Vakıf senedindeki cami vasfı dışında kullanımının ve başka bir amaca özgülenmesinin hukuken mümkün olmadığı sonucuna varılmıştır" demişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.