Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan atamalarla ilgili çarpıcı açıklama: 'Her an her şey olabilir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, atama kararlarına ilişkin, "Her an her şey olabilir, atanmış olan da görevden alınabilir. Çünkü biz burada başarıyı öne alıyoruz, başarısızlık kitabımızda yer almıyor" dedi. Suriye'deki gelişmelerin istenilen istikamette gitmediğini söyleyen Erdoğan, "Şu anda istenilen istikamette gelişmiş olan tek yer Afrin, Cerablus, El Bab'dır" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2018 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2018 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan atamalarla ilgili çarpıcı açıklama: 'Her an her şey olabilir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika (BRICS) Zirvesi için Güney Afrika Cumhuriyeti'ne gidişi öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Zirveyi Türkiye ile BRICS arasındaki ilişkilerin ilerletilmesi bağlamında önemli bir fırsat olarak görüyorum. Güney Afrika'nın önde gelen iş adamlarıyla da bir araya geleceğiz. Ziyaretim Afrika kıtası ile her alanca ikili ilişkileri geliştirme iradesi ortaya koyuyor.

RUS LİDER PUTİN İLE YAPACAĞI GÖRÜŞME

Suriye'deki gelişmeler, gerek Tel Rıfat gerek Münbiç olsun, istenilen istikamette henüz gelişmiyor. Şu anda istenilen istikamette gelişmiş olan tek yer Afrin'dir, Cerablus'tur, El Bab'dır. Bazı görüşmeleri Mümbiç konusunda da yaptık. Bu görüşmemizde bunları tekrar ele alacağız. Dara konusu var. İdlib konusu var. Buralarda her an her şey olabiliyor. İstiyoruz ki Suriye halkı artık bu saldırılardan korunma altına alınmış olsun.

ABD'NİN İRAN'A YÖNELİK YAPTIRIMLARI

Yaptırımlarla ilgili şunu bilmemiz lazım Amerika nasıl bir stratejik ortağımız ise dünyada diğer stratejik ortaklarımızda olan ilişkimizle onlarla olan ilişkiyi kesmek bizim bağımsızlık anlayışımıza ters düşer. Öyle ürünler alıyoruz ki bu ürünleri almadığımız zaman benim ülkemi kış boyu kim ısıtacak? Temenni ederim ki yanlış adımlar atılmamış olsun.

ATAMA KARARLARI

Biraz merak etmenizde fayda var. Güney Afrika'ya giderken dönüşte çalışacağız. Ofisler bunların üzerinde kimleri nereye atayalım? Bir çok arkadaşımızın ismi üzerinde görüş birliğine vardığımız gibi kendileriyle görüşmek suretiyle de şu arkadaşımız şuraya diyebileceğimiz isimler olacaktır.

''HER AN HER ŞEY OLABİLİR''

Fazla uzun sürmez, öyle zannediyorum ki 10-15 gün içerisinde inşallah bu yapılanmayı tamamlarız. Her an her şey olabilir, atanmış olan da görevden alınabilir. Çünkü biz burada başarıyı öne alıyoruz, başarısızlık kitabımızda yer almıyor. Biz burada başarıyı öncelikli olarak öne alıyoruz. Başarılı olmaya mahkumuz.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.