Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması: 'Boynumuzun borcu'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington Post gazetesine Kaşıkçı cinayetini kaleme aldı. "Emri Suudi hükümetinin en üst makamlarından geldi. Emri Kral Selman'ın verdiğine inanmıyorum" diyen Erdoğan, "Cenazesini bulup cinayeti aydınlatmak boynumuzun borcu" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2018 00:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2018 00:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması: 'Boynumuzun borcu'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington Post'a yazdığı yazıda, Kaşıkçı olayıyla ilgili önemli ifadeler kullandı. Erdoğan, Kaşıkçı cinayetinin emrinin Suudi Arabistan'ın en üst makamlarından geldiğini söyledi.

ERDOĞAN, KAŞIKÇI OLAYINDA TÜRKİYE'NİN DURUŞUNU ANLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington Post için kaleme aldığı makalede, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından Türkiye'nin duruşunu anlattı. Yazıda Erdoğan, Kaşıkçı cinayetinin emrinin Veliaht Prens tarafından verildiğine inanmadığını belirtti.

"EMRİ KRAL SELMAN'IN VERDİĞİNE İNANMIYORUM"

Erdoğan, "Kaşıkçı'yı katletme emri Suudi hükümetinin en üst makamlarından geldi. Emri Suudi hükümetinin en üst makamlarından geldi. Emri Kral Selman'ın verdiğine inanmıyorum." dedi.

"CİNAYETİ İŞLEYENELERİN 18 KİŞİNİN İÇERİSİNDE OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Erdoğan, "Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı cinayetine ilişkin cevaplaması gereken pek çok soru var. Gayretlerimiz neticesinde tüm dünya, Cemal Kaşıkçı'nın soğukkanlı biçimde bir suikast timi tarafından öldürüldüğünü öğrendi. Cinayeti işleyenlerin, Suudi Arabistan'da derdest edilen 18 şüphelinin içinde olduğunu biliyoruz. Kaşıkçı'nın katlinin üzerinden bir ay geçti, kendisi, en azından İslami usüllere uygun şekilde defnedilmeyi hak etmektedir " ifadesini kullandı.

"İSLAMİ USULLERE UYGUN ŞEKİLDE DEFNEDİLMEYİ HAK EDİYOR"

Kaşıkçı'nın cesedinin ortaya çıkması gerektiğini söyleyen Erdoğan "Kaşıkçı'nın katlinin üzerinden bir ay geçti, kendisi, en azından İslami usullere uygun şekilde defnedilmeyi hak etmektedir. Elimizde bulunan kanıtları, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerle paylaştık. Cenazesini bulup cinayeti aydınlatmak boynumuzun borcu" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.