Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadın üniversitesi açıklaması! Japonya örneğini verdi...

Uluslararası öğrenciler mezuniyet töreninde konuşan Erdoğan, "G20 zirvesinde gördüm, Japonya'daki 800 üniversitenin yüzde 10'u kadın üniversitesi. Türkiye de benzer bir adımı atmalı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2019 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2019 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadın üniversitesi açıklaması! Japonya örneğini verdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uluslararası öğrenciler mezuniyet töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

"Japonya'da 800 üniversiteden 80'i kadın üniversitesi. Sadece kızlardan oluşan üniversite. Kreşten alıp ilk, orta, lise, ardından üniversite olmak suretiyle farklı bir yapıyı Japonya'da oluşturmuş durumdalar. Bunlarla beraber bu alanda atılan adımın bizler için önem arz ettiğini şu anda YÖK Başkanına hatırlatıyorum, çalışmanı da buna göre yap. Türkiye de benzer bir adımı atmalı."

(Türkiye'deki uluslararası öğrenciler) Biz, sizleri ülkenize döndüğünüz zaman Türkiye'nin ülkenizdeki misyon şefleri olarak görüyoruz.

Türkiye Maarif Vakfımız aracılığıyla yurt dışında faaliyete geçirdiğimiz 2 üniversite, 269 okul ve 35 de yurt bulunuyor. Pek çok sivil toplum kuruluşumuzun da yurt içinde ve dışında benzer atılımları olduğunu biliyoruz. Şimdi altyapıyı daha da güçlendirme ve kaliteyi yükseltme zamanıdır.

Vicdanın, ahlakın, merhametin, adaletin hakim olduğu bir küresel düzeni inşa edene kadar hep birlikte durmadan, dinlenmeden çalışmalıyız.

Bugün 'Dünya 5'ten büyüktür' gerçeğini cesaretle dillendirebilen bir Türkiye varsa, katettiğimiz mesafenin verdiği özgüven sayesindedir.

Kendisinden söz ettiren bir Türkiye varsa bu son dönemde attığımız adımların neticesidir.

Onurlu duruşumuzu hem kendimiz hem dostlarımız için sonuna kadar muhafaza edeceğiz.

Biz geçmişteki zaferlerimizi anarken geleceğimiz için dersler çıkarmayı tercih ederiz.

İster DEAŞ'lı ister PKK'lı ister kendi insanına kurşun sıkan FETÖ'cü isterse Neo-Nazi terörü olsun, eli kanlı katillerin bizi ve İslam dünyasını çekmek istediği tuzağa asla düşmeyeceğiz. Çünkü bunların hepsi aynı madalyonun farklı yüzleri."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.