Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Melih Gökçek' açıklaması!

Fırat'ın doğusundaki terör örgütü YPG'ye yönelik olası operasyonla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çökerteceğiz. Bu konuyla ilgili hazırlıklarımızı planlarımızı tamamladık. Yakında daha kapsamlı etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz'' ifadelerini kullandı. Erdoğan, Melih Gökçek'in MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddialarına da yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2018 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2018 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Melih Gökçek' açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Grup toplantısının ardından soruları yanıtlayan Erdoğan kabine revizyonu ve bakanlıkların bölünmesi iddialarına ''Medya zaten revizyonu yapıyor. Biz de onlardan öğreniriz gündemimizde söz konusu değil bakanlık sayılarında kesinlikle söz konusu değil. Bakanlık sayılarını düşünerek yeni sistem inşa ettik bunu böyle sürdüreceğiz ama olmaz değil'' yanıtını verdi.

MELİH GÖKÇEK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Melih Gökçek'in MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddiaları için ise ''İsimler üzerinden spekülasyona girmeyi doğru bulmam. Melih Bey benim 94'ten beri yol ve dava arkadaşım. Bugüne kadar böyle geldik böyle gideceğimizi düşünüyorum. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum. Seçim süreci içindeyiz yerel seçimlerin nasıl yapılacağı bellidir. Şu andaki adaylık tespitleri Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından alınıyor. Gerekli değerlendirmeleri başkanlığımız yapar'' dedi.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı, ''Artık bunu çözmek gerekiyor, ipe un sermenin anlamı yok. Veyahut da bunun altından birilerini kurtarmanın da anlamı yok. Onlara suç işlediği yerin İstanbul olması nedeniyle İstanbul'da yargılamanın yapılacağını söyledik gelen grubu gönderen kim, başsavcılık olarak sorgulamamız lazım. Öldürme olayının 18 kişilik ekip içinde olduğu belli bunu sizin ortaya çıkarmanız lazım. Yerli işbirlikçi kimse bilelim biz ortaya çıkartırız bunu ortada bırakmayız vicdani bir borcumuz olur. Adalet ve siyaset mekanizmaları olarak altından kalkamayız'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın grup toplantısındaki açıklamalarından satır başları şöyle:

''(Yerel seçimler) YSK takvimi yavaş yavaş oluşturmaya başladı. Yakında 31 Mart seçimleriyle ilgili adımlarımızı atmaya başlıyoruz.

(Kaşıkçı cinayeti) Cumartesi günü İstanbul'da tarihi bir zirveye ev sahipliği yaptık. Bu zirvede Suriye meselesinde gelinen yeri ve atılacak adımları konuştuk. Zirveye katılan liderlerle ikili görüşmelerle ağırlıklı olarak Kaşıkçı konusunu ele aldık. Onların şu ana kadar bilmedikleri bir çok konuyu da kendilerine ifade etme fırsatı buldum.

(İstanbul Havalimanı'nın açılışı) Dün ise iki tarihi anı birlikte yaşadık. Bir kez daha milletimizin Cumhuriyeti Bayramı'nı tebrik ediyorum. Dün dünyanın en büyüklerinden biri olan İstanbul Havalimanımızı resmen hizmete açtık. Biz Cumhuriyetimizi lafla değil icraatla kutluyoruz. Her uçuşta burası 29 Ekim 95. yıl dönümünde açılmıştı denilecek. Her yıl verdiğimiz Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu da yeni havalimanımızda gerçekleştirdik. Bunu bahane edip gelmeyenler de oldu tabii. Neymiş; Cumhuriyet Bayramı'nın bu tür resepsiyonları sadece Ankara'da kutlanırmış. Bu nasıl bir anlayıştır? Sen yeter ki gönlünü bu işe ver. Sende gönül olmadıktan sonra bahane bulmak kolay.

''ATATÜRK HAVALİMANI'NIN TAŞINMA İŞLEMİ YIL BAŞINA KADAR SÜRECEK''

Atatürk Havalimanı'nın buraya taşınma işlemi yıl başına kadar sürecek. Havalimanımız birkaç ay içinde tam kapasite ile faaliyete geçecek.

''BİZ BUNLARA GARDIROP ATATÜRKÇÜSÜ DİYORUZ''

Zafer Bayramımızı Cumhuriyet Bayramımızı kendi tekellerine almak isteyen bir kesim var. Bu kesim ülkenin ve milletin hayrına atılan ne adım varsa hepsine karşı çıkmışlardır. Biz bunlara salon Cumhuriyetçisi gardırop Atatürkçüsü diyoruz. Bunlar Atatürk'ün resmini Türk Lirası'ndan çıkarmadılar mı? Yerine İnönü'yü koydular. Genç nesil bunu bilmez ama Bay Kemal bilir. Pulda parada sınıflardaki Atatürk'e ait tabloları kaldıran sizdiniz siz. CHP'nin o kirli gerçek yüzünü herkesin bilmesi lazım. Bu zihniyetin İstanbul Havalimanı'nın açılışını 29 Ekim'de yapmamızı resepsiyonu havalimanında yapmamızı eleştirdiğini görüyoruz. Vah zavallılar. Sen yap da nerede yaparsan yap.  Güya artık geride 

(Danıştay'ın Öğrenci Andı kararı) Ant meselesini köpürterek milletimizle aramıza nifak sokacaklarını sanıyorlar. 2015'ten bugüne neredeydiniz? Bunu yaparken kendilerini gülünç durumlara düşürüyorlar. Son günlerde kara önlükler giyip sokaklara dökülen koca koca adamlar gördük. Bizim cumhuriyetçiliğimizin ölçüsü bu ülkeye ve millete yaptığımız hizmetlerdir. Bizim Türklüğümüzün ölçüsü tek parti devrinden kalma bir metin değil milletimizin gönlündeki yerimizdir. Bizim tek andımız İstiklal Marşı'mızdır.

(Suriye'deki gelişmeler) Suriye meselesini çözmeden geleceğimize güvenle bakamayız. Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygısı konusunda en küçük bir şüphe yoktur. Bir süre ülkemizle ilgili planları hevesleri olan herkesin elinin Suriye'nin içinde olduğunu gördük. Kimi sınır hattımızda tacizler kimi de büyükşehirlerimizde canlı bomba saldırıları şeklinde süren terör eylemleri karşısında elimiz bağlı şekilde beklememiz herhalde düşünülemezdi. Artık önümüzde Suriye'de güven ortamını sağlayacak adımları atma dışında bir alternatif kalmadığını görüyoruz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarını başarıyla gerçekleştirdik. Suriye krizinin bu derece trajik bir hale dönüşmesinde uluslararası topluımun meseleye yeterince sahip çıkmamasının çok önemli bir rolü vardır. Bölgedeki hedeflerine ulaşmak için tüm terör örgütlerini manivela olarak kullanan bir odak bu iğrenç oyunu yeniden sergilemeye çalışıyor.

''FIRAT'IN DOĞUSUNDAKİ TERÖR YAPILANMASINI ÇÖKERTECEĞİZ''

Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasını çökerteceğiz. Bu konuyla ilgili hazırlıklarımızı planlarımızı tamamladık. Yakında daha kapsamlı etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz.

DONARAK ŞEHİT OLAN ASKERLER

Şurada 2 şehidimiz oldu son anda. Donarak şehit oldular. Yok elbiseleri mi yoktu gibi Bay Kemal buralardan kendine rant elde etmeye çalışıyor. Bay Kemal benim dedem Sarıkamış'ta tüfeğine sarılı olarak ve donarak şehit oldu. Şehadetin içinde donarak şehadete yürümek de var.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.