Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yılbaşı uyarısı: Polis partilere baskın yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşı öncesi salgınla mücadele kapsamında, her türlü önlemin alındığını gerekirse de müdahale edileceğini açıkladı. Erdoğan, "Partiler, otellerde olsun villalarda şurada burada olsun güvenlik güçlerimiz gerekli tedbiri alacak. Bunlara müsaade etmemiz mümkün değil. İstihbaratımız nerede bu tür şeyler olduğunu tespit ederse oralara gerekli operasyonu yapar" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2020 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2020 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yılbaşı uyarısı: Polis partilere baskın yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamaları, Çin'den gelecek koronavirüs aşıları, yılbaşı önlemleri ve İsrail ile ilişkiler hakkında kritik mesajlar verdi.

PUTİN'İN AÇIKLAMALARI

Sayın Putin'in ifadeleri aynen kendini de ifade eden ifadelerdir. Sayın Putin ile tanıştığımdan bu yana ben de kendisini aynı şekilde tanıdım. Özü sözü bir, verdiği sözde duran, ikili ilişkilerimizde başka ülkeyle götürebildiğimiz ülke nadidedir. Sürdürdüğümüz münasebetleri bundan sonra da aynı şekilde sürdürürüz. Askeri, diplomatik, ekonomik, kültürel alanlarda gördüm, görüyorum. Ticaret hacmine baktığımızda hedeflerimize aynı kararlılıkla yürüyoruz.

ÇİN AŞILARI

Ben tıp mensubu değilim, benim alanım ekonomi. Ülkemin başkanıyım. Profesör danışmanlarım, sağlık kurulum ve bakanım var. Çin ile anlaşmamız 50 milyon ilk başta 4,5 milyon gelecek. Belli bir takvim, öncelikli sağlık elemanlarımız olmak üzere aşılamayı başlatacağız. Ben aşı olacağımız Ayasofya Camisi'nden bir cuma çıkışı açıklamıştım. Bütün vatandaşlarımı aynı hassasiyete davet ediyorum. Bu konuda hocalarımızın yaptığı açıklamalarda bizim herhangi bir itilafa, sıkıntıya yol açmadan, şu anda virüsle savaşıyoruz akla da virüs düşürmemeliyiz. Aşı geldiğinde biz de tüm arkadaşlarımızla aşıyı olacağız. Temennimiz bununla birlikte koronavirüs belasına karşı mücadelemizi en güzel şekilde verelim.

YILBAŞI KUTLAMALARI

Pazartesi günü kabine toplantımız var. Bir defa bu tür partiler, otellerde-villalarda olsun... Tüm güvenlik güçlerimiz her türlü tedbiri alacak.

 Bunlara müsaade etmemiz mümkün değil. İstihbaratımız nerede bu tür şeyler olduğunu tespit ederse oralara gerekli operasyonu yapar. Bizim için insanımızın hayatı her şeyden ötedir. Bizim devlet olarak görevimiz, insanımızın sağlığını hayatını korumaktır.

Sonra ne diyecekler? 'Bak... Devlet nerede? Tedbiri almadı.' Buna fırsat vermeyiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

İSRAİL İLE İLİŞKİLER

 İsrail ile istihbari noktada münasebetimiz kesilmiş değil. En tepe noktadaki kişilerle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. En tepe noktada böyle sıkıntılar olmasa İsrail ile münasebetler başka olabilirdi. İsrail'in Filistin politikası bizim kırmızı çizgimizdir. Kabul etmemiz mümkün değil. Onların acımasız davranışı ve Filistin topraklarına yönelik tavırları kabul etmemiz mümkün değil.

KADİR TOPBAŞ'IN DURUMU

 Maalesef inişli çıkışlı gelişmeler oluyor. Oğlu ile görüşüyorum. Rabbim'den şifalar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.