Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve Kuzey Irak'taki referandumu görüşmek üzere İran'da... Cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani ile masaya oturacak olan Erdoğan, dini lider Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ile de görüşmede bulunacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'da

Türkiye saatiyle 11:25'te İran'ın başkenti Tahran'a inen Erdoğan ve heyeti Erdoğan, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani ile görüşecek.

Erdoğan daha sonra dini lider Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ile masaya oturacak. Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker eşlik ediyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, aldığı bağımsızlık referandum kararını birçok ülkenin karşı çıkmasına rağmen uygulamaya sokmuştu.

Barzani'nin referandum kararı özellikle Türk hükümetinden büyük tepki çekmiş,  "Bu karar gayrimeşrudur, sonuçları hiçbir şekilde tanınmayacaktır" açıklamaları yapılmıştı.

"Orada yaşayan Kürtleri, Arapları, bütün farklı etnik gruptaki insanların geleceğini düşünmeden oradaki bölgesel yönetimin kişisel ihtiraslarıyla alınmış karardır. Daha fazla gözyaşı kararı verilmiştir. Türkiye elini kolunu bağlayıp bekleyecek değildir" diyen Başbakan Binali Yıldırım, bu kararla sıcak çatışmaya zemin hazırlandığını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, geçmişte Kuzey Irak'a her tür desteği verdiklerini  belirtip, "Geçmişte yaptıklarımızdan asla pişman değiliz ama madem artık şartlar değişti, attıkları adımların bedelini ödeyeceklerdir" ifadelerini kullanmıştı.

Bütün bu tepkilerin ardından "Türkiye'ye ve uluslararası topluma, istikrarı tehdit etmediğimizi kanıtladık" diyen Barzani ise "İran ve Türkiye ile dostuz. Onlara dostluk elini uzatıyoruz. İran ve Türkiye dostluğu geri çevirse de biz onlara dostluk elini uzatmaya devam ederiz" şeklinde konuşmuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.