Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kapıları açarız' demişti! Yunanistan'dan küstah yanıt...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta içinde Suriyeli mülteciler ile ilgili açıklamalarına Yunanistan Başbakanı Mitsotakis'ten yanıt geldi. Erdoğan'ın, "Olmadı kapıları açarız. AB düşünsün" sözlerine, "Sayın Erdoğan mülteciler konusunda bizi tehdit edemez" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2019 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2019 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kapıları açarız' demişti! Yunanistan'dan küstah yanıt...

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hafta içi Suriyeli mülteciler konusunda yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Erdoğan'ın, "Perşembe günü Avrupa başta olmak üzere tüm dünyaya İdlib'den kaynaklanacak sorunları asla tek başımıza yüklenmeyeceğimizi açıkça ilan ettik. Dedik ki ya bu yükü paylaşacaksınız. Paylaşmamanız halinde kapıları açarız" sözlerini basın mensuplarına değerlendirdi.

Mitsotakis, "Sayın Erdoğan, şunu anlamalı ki, mülteci sorunun çözmek için daha fazla kaynak sağlamak amacıyla Yunanistan'ı ve Avrupa Birliği'ni tehdit edemez. Avrupa çok para verdi, son yıllarda 6 milyar euro verdi ve bu anlaşma hem Avrupa'nın hem de Türkiye'nin yararına" dedi. Mitsotakis, 2016'da yapılan mülteci anlaşmasının genişletilmesi konusunda Türkiye ile iyi niyetli bir şekilde görüşmeye devam edeceklerini dile getirirken, "Yunanistan, tehdit edilirken" bunun gerçekleşmeyeceğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.