Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 'Uzay denemeleri başlıyor'

Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortak değerlerimiz arasında bölücülük yapanlar, tarihimizin bir bölümünün arkasına saklanarak diğerini kötüleyenler, Gazi Mustafa Kemal'in hizmetlerini anlatmak için başkalarına kin kusanlar bu ülkeyle bağını koparmış zavallılardır" dedi. Erdoğan, Milli olarak geliştirilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine başlayacağının müjdesini de verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2020 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2020 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 'Uzay denemeleri başlıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

30 Ağustos bir milletin bağımsızlığı ve şerefi için neleri göze alabileceğini an açık ispatıdır. Malazgirt'e ne kadar samimiyetle sahip çıkıyorsak 30 Ağustos'a da aynı samimiyetle heyecanla sahip çıkıyoruz. Malazgirt ne kadar bizimse İstanbul'un Fethi ne kadar bizimse Çanakkale de Dumlupınar da Sakarya da bizimdir. Bu zaferlerin hepsi şehitlerimizin kanlarıyla bu topraklara vurduğumuz birer mühürdür.

Ortak değerlerimiz arasında bölücülük yapanlar, tarihimizin bir bölümünün arkasına saklanarak diğerini kötüleyenler, Gazi Mustafa Kemal'in hizmetlerini anlatmak için başkalarına kin kusanlar bu ülkeyle bağını koparmış zavallılardır.

İnsanlarımızı birbirine düşürmek isteyenler, bu ülkenin topraklarına nifak tohumu ekenler, gereken cevabı yine milletimizden alacaktır.

Her konuyu istismar aracı haline getirenlerin 30 Ağustos gibi, Cumhuriyet, millet, memleket gibi bir dertlerinin olmadığının farkındayız.

Sakarya'daki tank palet fabrikamızı diline dolayanlar, bu ülkeyi 2002'ye kadar yüzde 70 oranında dışa bağımlı hale getirenlerdir.

Savunma sanayisi alanında koordinasyon ve eş güdüm eksikliğine tahammülümüz yoktur. Özellikle kendi üretebileceğimiz ürünlerin yurt dışında üretilmesine asla razı değiliz. Bu konuda sektörümüzden azami hassasiyet bekliyorum.

ATMACA YIL SONUNDA ENVANTERDE'

-Ülkemizin ilk deniz füzesi Atmaca'ya ayrı bir parantez açmam gerekiyor. Denizin birkaç metre üzerinden giden Atmaca düşman unsurlar tarafından radarla bile tespit edilemiyor. Atmaca bizi dünyada gemisavar füzesi üretebilen 5 ülke arasına sokmuştur. Atmaca'yı sene sonuna kadar envanterimize katacağız.

-Biçok ülke Atmaca'yı satın almak için bizimle görüşüyor.

-Miilli olarak geliştirilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine başlayacağımızın müjdesini vermek istiyorum.

Bayraktar TB2 SİHA'nın lazer işaretlemesini yaptığı hedef, lazer güdümlü 230 milimetre füze sistemi tarafından vuruldu. Bu yeni gelişme bilhassa cephedeki askerlerimizin gücüne güç katacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.