Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Etiyopya Başbakanı'ndan ortak toplantı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2021 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2021 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Etiyopya Başbakanı'ndan ortak toplantı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Bu sene Etiyopya ile diplomatik ilişkilerimizin 125. yılını kutluyoruz. Bu ilişkilerin temeli 1896 yılında Sultan 2. Abdulhamid devrinde atılmıştı. Bugün Etiyopya ile dostluk temelinde gelişen ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırdık. Görüşmelerimizde ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla ele aldık. 1 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini yakalamamız için atmamız gereken adımları değerlendirdik.

Etiyopya'daki Türk yatırımlarının miktarı 2.5 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. FETÖ'nün Etiyopya'daki tüm okullarının geçtiğimiz hafta Türkiye Maarif Vakfımıza devredildiği bilgisini paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum.

(Etiyopya ve Sudan arasındaki Faşaga ihtilafı) Bu konuda Türkiye olarak arabuluculuk dahil sorunun dostane çözümü için her türlü katkıyı vermeye hazırız."

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed: Türk halkına bana ve ekibime göstermiş oldukları sıcak misafirperverlikten dolayı teşekkür etmek istiyorum . İki ülke çok uzun yıllardır tarihi bir ilişki yürütüyor. Etiyopya, Türkiye'yle dostluğuna ve ortaklığına son derece önem veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.