Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'ndan ortak toplantı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tshisekedi ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Tshisekedi'nin ziyareti bir ilk olma özelliği taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2021 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2021 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'ndan ortak toplantı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İlişkilerimizi tüm yönleriyle değerlendirme fırsatı bulduk. İş birliğini geliştirme yönündeki irademizi karşılıklı olarak teyit ettik. İlk aşamada ikili ticaret hacmimizin 250 milyon dolara çıkartılması hedefini belirledik. Az önce imzalanan anlaşmalar bu hedefe ulaşılmasına büyük katkı sağlayacaktır. Kongo ile güvenlik ve terörle mücadele konularında iş birliğimize devam etmek istiyoruz. FETÖ ile mücadelemize verdikleri destek için ülkem ve milletim adına teşekkür ediyoruz. FETÖ'nün Kinşasa'daki okulu 2018 yılında Türkiye Maarif Vakfına devretmiştir. Afrika'nın daha iyi bir kıta vizyonunu paylaşıyoruz. Afrika ile ilişkilerimizin özü samimiyettir, kardeşliktir, dayanışmadır. Başbakanlığım ve Cumurbaşkanlığım döneminde 28 Afrika ülkesini ziyaret ettim. Salgın döneminde gönderdiğimiz tıbbi yardımlarla Afrikalı kardeşlerimizin yanında olduk. Bu güçlü ivmeyi çok daha ileriye taşıyacağız. Stratejik ortağı olduğumuz, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'ni de ele aldık. Tshisekedi ile hazırlık sürecimizi yürüteceğiz. Cumhurbaşkanı Tshisekedi'nin bu tarihi ziyaretinin ülkelerimizin hayırlı olması temennisiyle kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tshisekedi: 

İlk kez Kongo Demokratik Cumhuriyeti bir devlet başkanı seviyesinde resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Bu aslında dolayısıyla bizlerin iş birliğine her alanda ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir. Bu sadece daha da güçlenerek ivme kazanarak devam edecektir. Bizler görüşmelerimiz vesilesiyle Gine'deki darbeyi kınadık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.