Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'Failler adalet önüne çıkartılacak'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, AK Partililere yapılan ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıya ilişkin, "Olay aydınlatılacak ve failler adalet önüne çıkartılacaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2018 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2018 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'Failler adalet önüne çıkartılacak'

Olay, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretinde bulunan AK Parti 26'ncı Dönem Milletvekili ve 27'nci Dönem Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekiler ile karşı karşıya geldikleri bir grup arasında tartışma çıktı.

Kısa sürede büyüyen tartışmada Milletvekili Yıldız ve beraberindekilere tabanca, bıçak ve sopalarla saldırıldı. Milletvekili Yıldız'ın yara almadığı saldırıda, 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamasında, "Suruç'taki menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi de saldırıda hayatını kaybetti. Tüm aileye başsağlığı diliyorum.  Olay aydınlatılacak ve failler adalet önüne çıkartılacaktır." dedi.

Şanlıurfa Valiliği de olayla ilgili açıklama yapıldı.

Valiliğin açıklamasında, "Saat 15.56 sıralarında ilimiz AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri milletvekilinin yakını olmak üzere üç kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan beşi vekilin yakınlarından oluşmaktadır.

Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır" denildi.

Kavgada hayatını kaybedenlerden birinin Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Ali Yıldız olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.