Hava Durumu

Cumhuriyet'in 95. yılı! Devlet erkanı Anıtkabir'de...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki devlet erkanıyla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Erdoğan, "Bugünü İstanbul'da dünyanın en prestijli havalimanlarından birini açarak kutluyoruz" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2018 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2018 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhuriyet'in 95. yılı! Devlet erkanı Anıtkabir'de...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni için Anıtkabir'e geldi. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP lideri Mustafa Destici, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve çok sayıda devlet görevlisi katıldı.

Erdoğan ve heyet Aslanlı Yol'da yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna geldi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"Aziz Atatürk, Cumhuriyetin 95 yılında huzurunuzdayız. Sizi ve silah arkadaşlarınızı yad ediyor, Allah'tan rahmet diliyoruz. Bugünü İstanbul'da dünyanın en prestijli havalimanlarından birini açarak kutluyoruz. Ekonomik saldırıların olduğu bir dönemde bu havalimanının açılışı Türkiye'nin gücünün bir göstergesidir. Bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, kararlılığının, 95 yılda elde ettiği başarıların da bir sembolüdür."

Törenin bitiminde Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı.

İKİNCİ PROGRAM BEŞTEPE'DE

Erdoğan'ın Ankara'daki ikinci programı Beştepe'de olacak. Anıtkabir'in ardından Cumhurbaşkanlığı'na geçecek olan Erdoğan, devlet protokolünün tebriklerini kabul edecek.

CUMHURİYET RESEPSİYONUNDA BİR İLK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açılışını yapacağı İstanbul Yeni Havalimanı'nda Cumhuriyet Resepsiyonu verecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.