Hava Durumu

Cunda Adası'nda doluluk yüzde 100'e ulaştı

İç turizmin önemli merkezlerinden Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Cunda (Alibey) Adası'nda 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yoğunluk yaşanıyor. Cunda Adası'nda doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2021 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2021 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cunda Adası'nda doluluk yüzde 100'e ulaştı

Kurban Bayramı tatili nedeniyle yaşanan tatilci akını Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Cunda (Alibey) Adası'nda tüm konaklama yerlerinin yüzde 100 dolmasını sağladı.

Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı İbrahim Çolak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede normalleşme süreciyle ilçenin tatilcileri ağırlamaya başladığını söyledi.
 

Bayram tatili için ziyaretçilerin adeta adaya akın ettiğini vurgulayan Çolak şöyle konuştu:

 

"Şu anda Ayvalık ve Cunda Adası'nda doluluk yüzde 100'e ulaşmış durumda. Bu doluluk sadece otel ve pansiyonlarda değil, restoranlarda da aynı durumda. Çünkü otellerdeki doluluk restoranlarla paralel seyrediyor.

Kurban Bayramı ile başlayan turizm sezonu, son 5 yılın en kalabalık sezonu olacaktır. Şu anda bile çok çok iyi durumdayız. Bu yoğunluk eylül ayına kadar aynı hızla sürer."

Ayvalık'ın İstanbul'a yakınlığı ve İstanbul-İzmir Otoyolu'nun da hizmete girmesiyle turizm pastasından daha çok pay aldığına dikkati çeken Çolak, 1915 Çanakkale Köprüsü de açılınca ilçeye daha fazla tatilcinin geleceğini düşündüklerini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.