Hava Durumu

'Daha ölümcül!' Facebook Trump'ın mesajını sildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın mevsimsel gribin yeni tip koronavirüsten daha ölümcül olduğunu savunduğu paylaşımı, sosyal medya platformu Facebook tarafından silindi. Twitter ise Trump'ın paylaşımını kaldırmadı ancak, söz konusu paylaşıma bir uyarı ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2020 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2020 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Daha ölümcül!' Facebook Trump'ın mesajını sildi

Covid-19 tedavisine Beyaz Saray'dan devam eden Trump'ın sabah saatlerinde Twitter ve Facebook'ta yaptığı paylaşımda, "Bazı kişiler için Covid-19, gripten daha az ölümcül" ifadelerini kullanması sosyal medya şirketlerini harekete geçirdi. 

Facebook, Trump'ın Covid-19 konusunda yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle söz konusu paylaşımı sildi. 

TWİTTER'DAN "YANLIŞ BİLGİ" UYARISI

Twitter ise Trump'ın paylaşımını kaldırmadı ancak söz konusu paylaşıma, "Bu tweet, Covid-19 konusunda yanlış ve zararlı bilgi yaydığı için Twitter kurallarını ihlal etmiştir. Ancak Twitter, bu tweetin erişilebilir kalmasının kamunun yararına olabileceğine karar vermiştir" şeklinde bir uyarı ekledi. 

Trump, paylaşımında "Her yıl sayıları bazen 100 bine varan birçok insan aşısı olmasına rağmen gripten dolayı ölüyor. Bunun için ülkemizi karantinaya alıyor muyuz? Hayır, onunla yaşamayı öğrendik, şimdi de Covid-19 ile yaşamayı öğreniyoruz, bazı kişiler için Covid-19 gripten daha az ölümcül" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.