Hava Durumu

Danıştay, Kirazlıyayla için kararını verdi!

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla Mahallesinde yapılan maden tesisiyle ilgili Danıştay'ın beklenen kararı açıklandı. Danıştay daha önce firma aleyhine açılan ÇED İptal davasını reddeden yerel mahkemenin kararını bozdu. Konuyla ilgili açıklama yapan ve Danıştay'ın doğru karar verdiğini belirten CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, kararı "Ankara'da hakimler var!" notu ile paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2021 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2021 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Danıştay, Kirazlıyayla için kararını verdi!

Bursa'da köylerine Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı yapılmasını istemeyen Kirazlıyayla halkına Danıştay'dan güzel haber geldi.

Son olarak Bursa 1. İdare Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme kendi atadığı bilirkişi heyetinin köylülerin lehine olan raporunu görmezden gelerek ÇED raporunun iptali istemini reddetmişti.

Köylülerin aleyhine verilen karar Danıştay'a taşındı. Danıştay, bilirkişi raporuna rağmen ÇED raporu iptali istemini reddeden mahkemenin kararını bozdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, şunları söyledi:

"ANKARA'DA HAKİMLER VAR!"

"Ankara'da hakimler var! Kirazlıyayla ÇED iptal davasında bilirkişi raporunun aksine ÇED raporunu doğru bulup ek bir inceleme yaptırmayan ya da yeni bir heyete başvurmadan alelacele karar veren yerel mahkemenin kararı Danıştay tarafından tam da söylediğimiz gerekçelerle BOZULDU."

Ankara'da hakimler var!
Kirazlıyayla ÇED iptal davasında bilirkişi raporunun aksine ÇED raporunu doğru bulup ek bir inceleme yaptırmayan ya da yeni bir heyete başvurmadan alelacele karar veren yerel mahkemenin kararı Danıştay tarafından tam da söylediğimiz gerekçelerle BOZULDU. pic.twitter.com/xmcVOXvjBX

-- Nurhayat ALTACA KAYIŞOĞLU (@nurhayataltaca) July 28, 2021

NE OLMUŞTU?

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla'da projelendirilen Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi için bilirkişi, Meyra Madencilik'in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldığı ÇED raporunun teknik olarak yeterli olmadığına karar vermişti. Bursa 1'inci İdare Mahkemesinde görülen ÇED raporunun iptal davasında, bilirkişinin hazırladığı olumsuz rapora karşın yürütmeyi durdurma kararı verilmemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.