Hava Durumu

Darbecilerle ilgili çarpıcı açıklama

Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerle ilgili konuşan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Yunanistan'da darbeciler hoş karşılanmaz. Türkiye ile işbirliğimize devam ediyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Darbecilerle ilgili çarpıcı açıklama

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi açıklama yaptı. Ziyareti bir fırsat olarak değerlendiren Çipras, "On yıllar sonra bir ilk olan Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilecek ziyaretin ileriye dönük cesur adımlar atmamız için önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum" diye konuştu. Çipras, Yunanistan'a kaçan darbeci askerler ile ilgili olarak "Benim duruşum her zaman net olmuştur: Yunanistan'da darbeciler hoş karşılanmaz. Bu kapsamda, Türkiye ile güvenlik ve yargı alanlarındaki işbirliğimize devam ediyoruz" dedi.

AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Yunanistan Başbakanı Çipras, Türkiye ve AB göçmen mutabakatı konusunda ise "Türkiye, taahhütlerini yerine getirerek ve Ege'de göç akışını azaltarak mutabakata bağlılığını gösterdi" ifadelerini kullandı.

65 YIL SONRA...

Erdoğan, 65 yıl sonra Yunanistan'a gelecek ilk Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olacak. Atina'yı son olarak 1952 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ziyaret etmişti. 15 Temmuz'dan sonra helikopterle Yunanistan'a kaçan darbeci sekiz askerin yargı süreci, halen Yunanistan'da devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.