Hava Durumu

Davut Gürkan: Tarihimizden aldığımız güç ile geleceği inşa ediyoruz

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Anadolu'yu dünyaya örnek bir medeniyetin yuvası haline getiren Malazgirt Zaferi'nin 950.Yıldönümünde Muş ve Bitlis illerinde gerçekleştirilen kutlama programlarına katıldı. Başkan Gürkan, "Ecdadımızdan ve medeniyet anlayışımızdan güç alan bir davanın temsilcileri olarak şanlı tarihimize yakışan hizmetler için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2021 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2021 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Davut Gürkan: Tarihimizden aldığımız güç ile geleceği inşa ediyoruz

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte  Malazgirt Zaferi'nin 950. Yıldönümü'nde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı Ortağı Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin de katılımları ile Muş İli Malazgirt ve Bitlis'in Ahlat ilçelerinde gerçekleştirilen kutlama programlarına katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte Bursa'nın kardeş şehri Muş İli'ni ziyaret eden Bakan Gürkan, burada ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bölge  gençliğinin eğitim ve sosyal yaşamına  hizmet vermesi için yapımı gerçekleştirilen sosyal tesisin temel atma törenine katıldı. Başkan Gürkan, daha sonra Türk Kızılay Bursa Şube Başkanlığı döneminde protokolü imzalanan ve İş İnsanı Gıyasettin Bingöl tarafından Muş'a kazandırılacak olan aşevinde incelemelerde bulundu.

Başkan Davut Gürkan son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyetle birlikte düzenlenen UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesindeki dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olma özelliğini taşıyan Bitlis'teki Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret ve Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi'nin 950. Yıldönümü'nü kutlama programlarına katıldı.

ANADOLU, DÜNYA DÖNDÜKÇE  SEVGİ VE UMUDUN SEMBOLÜ OLACAKTIR

Anadolu'yu Türklere yurt yapan büyük zaferin 950 ve Anadolu'yu düşman işgalinden kurtaran en önemli adımlardan olan Büyük Taarruz'un 99. Yıldönümlerini kutlayan Davut Gürkan, Anadolu'yu dünyanın en zengin medeniyetlerinden birinin yuvası haline getiren ecdadın izinde, bu toprakların daha nice yüzyıllarca tüm dünyaya umut, merhamet ve sevgi aşılayacağına olan inancını dile getirerek, şunları söyledi:

 "Coğrafi konumuyla dünya haritasında adeta bir kilit noktası niteliğindeki bu güzel toprakları bizlere kazandıran, yurt yapan ve sonrasında tüm dünyanın örnek aldığı bir medeniyet merkezi haline getiren ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Son 20 yıldır binlerce yıllık medeniyet anlayışından aldığı güçle Türkiye'yi dünyada söz sahibi haline getiren bir dava hareketinin neferleri olarak şanlı tarihimizden aldığımız emaneti gelecek kuşaklarımıza en güzel şekilde bırakabilmek için durmadan çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Çağ açıp, çağ kapatan zaferlerinin yanında tüm dünyada merhamet, sevgi ve barış anlayışıyla anılan bir tarihi daha nice yüzlerce yıla, daha nice kuşaklara taşıyacağımıza ve insanlığa örnek işlere imza atacağımıza olan inancımız tamdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.