Hava Durumu

Davutoğlu'ndan Bursa'ya övgü... 'Sokaklarından ders alın'

Bursa Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen konferansta konuşan Ahmet Davutoğlu, "Ne olur vakit buldukça Bursa'nın sokaklarında tarih, hikmet ve irfan dersi alın. Ben bir kez daha bu aziz şehirde olmaktan ve sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2018 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2018 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Davutoğlu'ndan Bursa'ya övgü... 'Sokaklarından ders alın'

Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, BUÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu'nun organize ettiği 'Duruş Konuşmaları; Bilgi, Bilinç ve Ahlak' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa eşi Sare Davutoğlu ile birlikte gelen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Başbakanlığı döneminde ziyaret ettiği Bursa'ya ve Uludağ Üniversitesi'ne bir kez daha gelmiş olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Etkinlikte gençlere seslenen eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, geçmişte çok sayıda hocasının bulunduğuna işaret ederek, şehirlerin de bir bakıma kendisine hocalık yaptığını vurguladı. Şehirlerin, kendilerine şuurla, irfanla ve hikmetle yaklaşanlara hocalık yaptığını söyleyen Ahmet Davutoğlu; "Yazdığım Medeniyetler ve Şehirler kitabımın girişinde iki hocamı yad edeceğim demiştim. Konya ve İstanbul. Ama sadece bu iki hoca değil, bir çok şehrin rahle-i tedrisinden geçtik. Bursa, bu anlamda hepimizin hocasıdır. Dış İşleri Bakanı iken Bursa'ya seneler önce bir toplantıya geldiğimde, her şehri bir isimle anarım. Bursa'ya Ulu Şehir demiştim. Bu kentin sıfatı budur. Dünyanın çok değişik ve beni çok etkileyen mekanlarında bulundum. Ancak Bursa Ulu Camii, başlı başına özel bir mekandır. Dünyanın şehirle bütünleşmiş çok sayıda dağında ve denizinde bulundum. Ama Bursa Uludağ, bulunduğu şehre kimlik veren özel bir mekandır. Camisi ulu, sırtını verdiği dağ ulu ve 6 asır süren devletimizin başlangıç anlamında ulusu Osmangazi de burada, Orhangazi de burada. Anadolu'da irfanımızın en önemli temsilcilerinden, ulularından Emirsultan da burada. Süleyman Çelebi de, Eşrefoğlu Rumi de, Üftade Hazretleri de ve daha niceleri burada. Siyasetimize bakın Bursa'yı görürsünüz. Geçmiş tarihi anlamda. İrfanımıza, kültürümüze bakın Bursa'yı görürsünüz. İktisadımıza bakın İpekyolu'nun ipek ile anılan bir şehri olarak Bursa'yı görürsünüz. Bursa'ya referansta bulunmadan bizim tarihimizi anlamak mümkün değildir. Onun için değerli öğrenciler size ilk tavsiyem; Bursa'nın dizinin dibine çökün ve Bursa'dan irfan, hikmet dersi alın" şeklinde konuştu.

VAKİT BULDUKÇA BURSA SOKAKLARINDA TARİH DERSİ ALIN

Türkiye'deki en güzel kampüslerden birisi Bursa Uludağ Üniversitesi'nin kampüsüdür. Çok severim. Ancak bir özelliği sizleri sakın ola ki olumsuz etkilemesin. Şehrin merkezinden biraz uzaktadır. Ne olur vakit buldukça Bursa'nın sokaklarında tarih, hikmet ve irfan dersi alın. Ben bir kez daha bu aziz şehirde olmaktan ve sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Beni Bursa Uludağ Üniversitesi'ne çağıran öğrencilerimize ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay hocamıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programda konuşma yapan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ise etkinliği düzenledikleri için topluluk öğrencilerine teşekkür etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce; "Bursa Uludağ Üniversitesi'nin milli duruşu ile birlikte 'Bilimden üretime, üretimden ekonomiye' sloganıyla ve 3. Nesil Üniversite vizyonuyla evrensel çerçevede projeleri geliştirip milletin hizmetine sunmayı kendisine hedef edinmiştir. Gençlerimizin milli ve manevi değerlerimizle hemhal olmasını sağlamak temel amacımızdır. Bununla birlikte hedefimiz, evrensel çerçevede hedefler üretmek ve dünya mirasına katkılarda bulunmaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, konuşmalarının ardından öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Programın sonunda Davutoğlu'na, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu öğrencileri tarafından teşekkür hediyesi takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.