Hava Durumu

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan 'seçim ittifakı' açıklaması...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ortak söylem oluşturmamız da önemliydi. Biz Türkiye'de herkesin düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye özlemini dile getirdik" derken, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu da "Ziyaretleri dolayısıyla teşekkürlerimi iletiyorum, bundan sonra da her süreçte istişarelere devam etme kararlılığı içindeyiz" ifadelerini kullandı

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2020 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2020 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan 'seçim ittifakı' açıklaması...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti.Görüşme, Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde saat 13.00'te başladı. Görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu arasındaki görüşmenin "hayırlı olsun" kapsamında olacağı öğrenilirken, Türkiye ve dünyadaki son gelişmeler de ele alındı.

Geçtiğimiz günlerce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etmişti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarıyla birlikte Türkiye'nin, dünyanın sorunlarını, ekonomiyi değerlendirdik. Sayın Genel Başkan, Gelecek Partisi'nin görüşlerini de dile getirdi. Ortak söylem oluşturmamız da önemliydi. Biz Türkiye'de herkesin düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye özlemini dile getirdik" dedi.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ise, "Bölgemizde ve ülkemizde büyük değişimlerin yaşandığı dönemde, herkesin hissettiği husus siyasilerin bir araya gelmesi, görüş alışverişinde bulunmasıdır. Son dönemde öylesine bir siyasi atmosfer hakim ki siyasilerin sohbet etmesi, konuşması olağanüstü bir durummuş gibi kutuplaştırıcı bir dil hakim oluyor. Sayın Genel Başkanı'nın partimize ziyareti güzel bir başlangıç. Yeni dönemde otorite rejimlerle, demokratik çizgilerin mücadele ettiği bir süreç yaşanırken, Covid sonrası döneme ilişkin tartışmalar sürerken, bütün siyasi liderlerin görüşmesini zaruriyet olarak görürüz. Başta Doğu Akdeniz olmak üzere kritik süreçten geçiyoruz. Bizim şimdi yapmamız gereken sık sık ziyaretlerle görüşmelerle bir siyasi çizgi takip etmektir. CHP, Türkiye'nin en eski partisidir. Biz Gelecek Partisi olarak da bütün toplumu kuşatıcı bir siyaset oluşturmaya çalışıyoruz. İl kongrelerimizi tamamlayıp, ekim ayında büyük kongremizi yapacağız. Ziyaretleri dolayısıyla teşekkürlerimi iletiyorum, bundan sonra da her süreçte istişarelere devam etme kararlılığı içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.