Hava Durumu

'DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri, önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEAŞ'ın sözde Türkiye Emiri'nin yakalandığını duyurdu. Twitter'dan bir paylaşım yapan Soylu "DEAŞ'ın sözde Türkiye Emiri önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı. Teşekkürler, tebrikler Emniyet Teşkilatı" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2020 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2020 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri, önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bomba açıklama... Süleyman Soylu, IŞİD'in sözde Türkiye Emiri'nin yakalandığını duyurdu. Twitter'dan bir paylaşım yapan Soylu "DEAŞ'ın sözde Türkiye Emiri önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı. Teşekkürler, tebrikler Emniyet Teşkilatı" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu daha sonra Giresun'da gazetecilere şu bilgileri paylaştı:

"Eylem yapacağını değerlendirdiğimiz bir DEAŞ terör örgütü mensubu kalaşnikofuyla ele geçirildi. Onun üzerinden ciddi bir araştırma başlatıldı. Netice itibariyle sözde emir Mahmut Özden'e ulaşıldı. En nihayetinde evinde yapılan aramalarda, bir dijital materyal ve bilgisayarlara el konuldu. Bilgisayarda elde edilen süreçlerden, Irak ve Suriye'den sürekli talimat aldığı, 10-12 kişilik gruplar oluşturarak, Türkiye'de eylem hareketlilik oluşturacağı, bir takım silah ve mühimmatların gömüleceği yerler, yine bir takım grupların Türkiye'ye ekonomik açıdan zarar vereceği değerlendirilen gruplara eylem yapmak ve aynı zamanda da siyasi ve devlet adamlarının kaçırılıp Suriye'ye götürülmesi hususunda bir planlarının olduğu çok net bir şekilde ele geçirildi.

Operasyon devam ediyor. Onunla bağlantılı sorguları devam eden DEAŞ mensupları söz konusu. Elbette ki Emniyet Teşkilatımıza, İstihbarat Teşkilatımızı, MİT İstihbaratımızı İstanbul Emniyetimizi tebrik ediyorum. Hakikaten önemli bir çalışmayı ortaya çıkardılar.

Çok zor bir sınırdayız. Zor bir alandayız. Vekalet savaşlarının devam ettiği bir çizgideyiz. Kafamı karıştıran başka işler de var. Aslında DEAŞ'a baktığınızda, hiç yapmaması gereken güya sözde eylemlerin de planlandığını görüyorsunuz. O zaman arkasına bakmak lazım. Kimin ve nereden motivasyon sağladığına bakmamız lazım. Arkadaşlarımız bununla ilgili değerlendirmeler yapıyorlar. Buna ait riski de bu vesileyle ölçme ve buna karşı önlemler almaya çalışıyorlar." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.