Hava Durumu

DEAŞ'ın 'Yalnız kurtları' yakalandı

Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda, tek başına gerçekleştirdikleri eylemler nedeniyle 'Yalnız kurt' olarak adlandırılan 15 yabancı uyruklu şüpheli yakalandı. Şüphelilerin Avrupa'da olduğu gibi arabalı, bıçaklı katliam yapma hazırlığında oldukları belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
DEAŞ'ın 'Yalnız kurtları' yakalandı

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri DEAŞ'ın Irak ve Suriye'de alan kaybetmesinden sonra kendilerine "Yalnız kurt" ismini verdiği ve tek başlarına araba ve bıçakla eylem yapma ihtimali olan şahısların Adana'ya geldiğini tespit etti.

ARABALI SALDIRI İHTİMALİ

Emniyet güçleri, DEAŞ'lı teörirstlerin Avrupa'da olduğu gibi vatandaşlara bıçakla ya da arabayla saldırıp eylem yapma ihtimali olduğunu değerlendirdi. Bu nedenle polis 10 Kasım sabahı şafak vakti 20 adrese özel hareket polisiyle eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda polis 1'i Irak, 14'ü Suriyeli zanlıyı gözaltına aldı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Polis, zanlıların Rakka'da eğitim gördüğünü, buradan da ABD ve terör örgütü YPG'nin Rakka'ya girmesinden sonra oradan kaçıp Adana'ya geldiklerini belirledi.  11 gün emniyette sorgulanan 15 kişi adliyeye sevk edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.