Hava Durumu

DEAŞ'tan 'Taliban' taktiği

Türkiye'de güvenlik güçlerinin yoğun operasyonu karşısında hareket edemez duruma gelen terör örgütü DEAŞ, militanlarını diri tutmak için Taliban taktiğini devreye soktu.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2017 07:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2017 07:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
DEAŞ'tan 'Taliban' taktiği

Sıcak çatışma gücü kalmayan örgüt Türkiye'de Taliban gibi sosyal medya üzerinden algı atağına geçti. Terör örgütünün dünyada üslenebileceği yeni adreslerin neresi olacağı tartışılırken DEAŞ'ın bu hamlesi 'kendini unutturmama' stratejisi olarak görülüyor. Yeni Şafak'ın haberine göre, son dönemde internet ve sosyal medyada algı çalışmasına ağırlık veren DEAŞ'ın örgüte militan katılımını diri tutmayı hedeflediği de belirtiliyor. Taliban gibi 'sahadan sanala' kayan DEAŞ'ın eleman temininde zorlandığı gözleniyor. Öte yandan ABD-PKK'nın işgaline hazırlık için saldırıda bulunacağı bölgelerde bukalemun gibi şekil değiştirebilen DEAŞ'ta görev alan yabancılar, başta Avrupa olmak üzere ülkelerine dönmeye devam ediyor. Rakka'dan ABD yardımıyla çıkarılan teröristler, kendi ülkelerinde büyük güvenlik sorunlarına yol açacak.

HÜCRELERİ ÇÖKERTİLDİ

Türkiye'de güvenlik güçlerinin DEAŞ'a yönelik operasyonları ise kararlılıkla sürüyor. Son verilere göre DEAŞ ile mücadele kapsamında Türkiye, 146 farklı ülkeden 53 bin yabancıya ülkeye giriş yasağı koyarken, 5 bin 540 kişiyi de sınırdışı etti. Operasyonlar, örgütün insan kaynağına da büyük darbe vurdu. Eleman kaybını karşılamak için 'dernek' adı altında örgütlenmeye çalışan DEAŞ'la bağlantılı 14 dernek kapatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.