Hava Durumu

Deprem sırasında bile ameliyat yapılabilecek!

Suriyeli mültecilerin bölgedeki nüfus yoğunluğu dikkate alınarak ilk kez planlanan, Türk vatandaşlarının yanı sıra Suriyelilerin de tercüman hizmetiyle tedavi görebileceği Hatay'daki Yeni Dörtyol Devlet Hastanesi'nin yapımı yüzde 72,5 oranında tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2021 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2021 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Deprem sırasında bile ameliyat yapılabilecek!

Avrupa Birliği'nin (AB) 40 milyon euroluk hibe desteğiyle yapımı süren hastanenin 2022 ilkbaharında faaliyete geçmesi planlanıyor.

GÜNDE 6 BİN HASTA

Hastane ile ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Türkiye Direktörü Serge Snrech, Hatay'ın içme suyu hatlarının yenilenmesi için de ayrıca 11 milyon euro kaynak ayrıldığını söyledi.

 35 yıldır hizmet veren mevcut devlet hastanesinin yerine daha nitelikli sağlık hizmetleri sunacak olan yeni hastane, son yıllarda göç nedeniyle bölgede artan nüfusun sağlık ihtiyaçlarını daha kapsamlı bir şekilde karşılayabilecek. Mevcut hastane 150 yatak kapasitesiyle hizmet verirken, yeni hastane 250 nitelikli yatağa sahip olacak. Artan uzmanlıklar, branşlar ve hizmetler sayesinde günlük 6 bin hastaya hizmet sunabilecek.

Modern tıbbın tüm olanaklarına sahip olacak hastane, mimari alanda da yüksek teknoloji ile inşa ediliyor. Binaya yerleştirilen deprem izolatörleri, depremin etkilerini en aza indirecek. İzolatörler sayesinde deprem sırasında ameliyatlara devam edebilecek. Hastanenin geldiği son süreçle ilgili dün Dörtyol'da bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya; AFD Türkiye Direktörü Serge Snrech, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar, Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekimi Adem Takış, Dörtyol Kaymakamı Ali Murat Kayhan katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.