Hava Durumu

Dev piton yüzüne saldırdı! Dehşet anları...

Sosyal medyadan yayılan bu görüntüler 700 binden fazla kez izlendi, dehşet anlarını izleyenlerin yüreği ağzına geldi. Dev pitonun hayvanat bahçesi sahibinin yüzüne saldırdığı anlar tam anlamıyla şoka uğrattı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2021 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2021 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dev piton yüzüne saldırdı! Dehşet anları...

Dünya bu görüntüleri konuşuyor... Sosyal medyada paylaşılan ve yüz binlerce kez izlenen görüntüler, herkesin kanının çekilmesine dehşete düşmesine neden oldu.

California'daki Sürüngen Hayvanat Bahçesi'nin sahibi Jay Brewer, çürüme riski taşıyan yumurtalarını koruyan dev bir piton tarafından neredeyse yüzünden ısırılıyordu.

DEHŞETE KAPILDILAR 

Ne olduysa Jay Brewer, saklamak için dev pitonun yumurtalarından bazılarını toplamaya çalışırken oldu. Jay Brewer'ın iki buçuk milyona yakın takipçisi, adamın paylaştığı görüntülerle tam anlamıyla dehşete kapıldı.

Brewer'ın Instagram hesabında paylaştığı video, hayvanın dişlerini açığa çıkardığını ve doğrudan adamın gözlerine doğru çok hızlı bir şekilde fırladığını gösteriyor.

Jay hayvanın saldırısından kıl payı kaçtı ve ve şaşkınlıkla kameraya baktı. Dev pitonun saldırısından ne kadar kıl payı kurulduğunu ve ucuz atlattığını fark etti.

ÖLÜMCÜL BİR GÜÇLE SALDIRIYORLAR 

Pitonlar her ne kadar zehirli olmasa da inanılmaz derecede güçlü olurlar ve ölümcül bir güçle saldırırlar. Hatta birkaç insanı öldürdükleri de biliniyor.

Jay videoyu Instagram'a yükledi ve "rahat davranmak için dev yılana fazla yakın" olduğunu söyledi. Jay daha sonra ne olduğunu açıklayan bir güncelleme de paylaştı.

"Bu yılanın huysuz olduğunu söylediğimde ciddiydim, gerçekten çok huysuz" dedi ve ekledi: "Elinden çok zor kurtuldum. Çünkü sahip olduğu birkaç iyi yumurtayı kurtarmaya çalıştığımı bilmiyor."

"RİSK ALMAYA HAZIRIM" 

Jay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onları oradan almasam iyi yumurtalar bile çürürdü. Bu yüzden bebekleri kurtarmak için risk almaya hazırım."

Jay'in paylaştığı çılgın görüntüler, 700 binden fazla kez izlendi. Binlerce yorum alan video ile ilgili sosyal medya kullanıcıları, "Yüreğimiz ağzımıza geldi" ifadelerini kullandı.

Bir sosyal medya kullanıcısı, Jay ile şakalaşarak "Atıştırmalık gibi görünüyordun" diye yazdı. Bir başka takipçisi ise ünlü boksöre atıfta bulunarak "Floyd Mayweather'dan daha iyi kaçıyorsun" ifadesini kullandı.

"KALP KRİZİ GEÇİRİRDİM" 

Bir diğeri ise "Ben senin yerinde olsam çoktan kalp krizi geçirmiştim" diyerek ne kadar korktuğunu anlatmaya çalıştı.

Sürüngen Hayvanat Bahçesi, 10 Temmuz 2009'da kurulduğundan bu yana, dünyanın dört bir yanından sürüngenlere, amfibilere ve örümceklere ev sahipliği yapan bir eğitim tesisi olarak hizmet veriyor.

Buradaki hayvanların her birinin kendi hikayesi var; bazıları kurtarıldı, çoğu hayvanat bahçesinde doğdu ve diğerleri özel koleksiyonların parçasıydı.

Sürüngen Hayvanat Bahçesi'ne gelen konuklar, etkileşimli ekranlar ve sunumlarla bu nadir hayvanlar hakkında ilk elden bilgi edileniliyor.

EVLERİ İSTİLA ETTİLER 

Yılanlar zaman zaman hava koşullarına bağlı olarak insanların evlerini de istila edebiliyor. Avustralya'da şiddetli rüzgarlar ve yağış sonrası, yer altından çıkan yılanlar ev ve iş yerlerini istila etmeye başladı. Ülke, sürüngen istilasına karşı alarma geçti.

Avustralya'nın Güney Doğu Queensland ve Yeni Güney Galler eyaletlerindeki sürüngen istilası, halk arasında korku ve paniğe neden oldu. Bölge, hafta sonu boyunca yıkıcı rüzgarlar, anormal derecede yüksek gelgitler ve şiddetli yağmurlara maruz kaldı.

BANLİYÖLERE AKIN ETTİLER 

Bazı bölgelere 48 saat içinde 70 santimetreyi aşan yağış düşmesinin ardından, ülkede iki eyalette birden sürüngen istilası başladı. Sağanak, yılanların doğal yaşam alanlarını sular altında bıraktı ve ölümcül sürüngenleri banliyölere doğru kaymaya zorladı.

Avustralya'nın Noosa bölgesi merkezli yılan avcısı Luke Huntley, Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada "Biraz yağmur yağdığında, yılanlar yeraltına iniyor ve saklandıkları deliklerde yağmurun gitmesini bekliyor." dedi.

Huntley, "Ama çok fazla yağmur yağdığında tüm bu delikler suyla dolar, o zaman yılanlar açıkta kalır ve sıcak ve kuru bir yer bulmaları gerekir." diyerek sözlerine devam etti. Böyle sakinleri yağmurlu havanın yılanları çalılıklardan insanların evlerine sürdüğü konusunda pencerelerini kapatmaları konusunda uyarılıyor.

KAPILAR VE PENCERELERDEN GİRDİLER 

Daily Mail'de yer alan habere göre, Queensland ve Yeni Güney Galler'de yaşayan Avustralyalılara, kötü hava koşulları nedeniyle ortaya çıkan yılanların ev ve iş yerlerine girmemesi için pencere, kapı ve açıklıkların kapatılması uyarısı yapıldı.

Raporlara göre, sürüngenler insanların evlerini istila ederken, bölgedeki Avustralyalı yılan avcıları birçok yardım çağrısı aldı. Huntley, sadece bir günde altı yardım çağrısı aldığını ve bölgedeki evlere giderek yılanları yakalayarak doğal yaşam alanlarına saldığını anlattı.

Huntley, sadece bir günde altı yardım çağrısı aldığını ve bölgedeki evlere giderek yılanları yakalayarak doğal yaşam alanlarına saldığını anlattı. Bir başka yılan avcısı olan Stu da, yılanların aralık bırakılan bir can ya da kapı aralığından evlere girdiğini, çok sıcak ya da çok yağışlı havadan kaçtıklarını söyledi.

Stu, "Ayrıca garaj kapılarının etrafından veya kapıların altındaki boşluklardan da içeri girebilirler." diye ekledi. Huntley ise, yılanların halkı korkuya sürüklemesini istemediğini, sadece ılık ve kuru bir ortam istediklerini söyledi.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.