Hava Durumu

DEVA, Bursa'da kongreye gidiyor! 'En büyük projelerimiz trafikle ilgili'

4 Aralık'ta kongreye gidecek olan DEVA Bursa'nın kurucu başkanı Serkan Özgöz, YeniDönem'e yaptığı ziyarette, seçime çok iyi hazırlandıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2021 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2021 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
DEVA, Bursa'da kongreye gidiyor! 'En büyük projelerimiz trafikle ilgili'

Serap Öztürk

DEVA Bursa İl Başkanlığı 4 Aralık'ta kongreye gidiyor. 300'e yakın delegenin oy kullanacağı kongrede adaylar, mevcut Başkan Serkan Özgöz ve Erman Kızılyel. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Cumartesi günü saat 14.00'te, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek kongrede yer alacak. Parti yönetiminde 50 asil, 25 yedek olmak üzere 83 kişi yer alacak.

EN BÜYÜK SORUN 'BAGAJ'

Kongre öncesi YeniDönem gazetesini ziyaret eden Başkan Özgöz, Türkiye ve Bursa siyasetinde yürütülen yanlış politikalara değinip, diğer partilerden farklı olarak geleceğe yönelik projelere ağırlık verdiklerini vurguladı. DEVA'NIN kodlarının Bursa'yla çok üst üste oturduğunu belirten Özgöz, "Partiye başvuranlar arasında CHP, MHP, İYİ Parti'ye oy verenler de var. Kapımız bu anlamda herkese açık. Kongreye gerçekten iyi hazırlandık ve çok kalabalık olacak" dedi.  Siyasete ilk kez DEVA ile adım attığını belirten Başkan Özgöz, aktif siyasette yer alanların en büyük sıkıntısının 'bagaj' olduğunu, siyasetin çok kirlendiğine vurgu yaptı.

"İLK ÜÇ İLDEN BİRİYİZ!"

Özgöz, kadınların parti yönetiminde ne kadar yer aldığı sorusuna şu yanıtı verdi: "Biz Bursa DEVA teşkilatı olarak kadın üyelerde yüzde 37'yi tutturan ilk üç ilden biriyiz. Onların varlığı bizim için oldukça önem teşkil ediyor. Çünkü kadının olmadığı yerde hiçbir başarı gösteremezsiniz. Kadın çalışanlarımızın sayısını daha fazla artırma gayretindeyiz. Mesela son olarak Gemlik'te 30 kadın yeni üye oldu."

"SAHADA DAHA FAZLA YER ALMALIYIZ"

Sahada daha fazla olamama noktasında özeleştiri yapan Başka Özgöz, "Maalesef kadınların evden çıkamama gibi bir engelleri var. O zaman bizim onlara bir şekilde ulaşmamamız lazım. Kadınların bir de bize dönüşü çok hızlı oluyor. Sahada daha fazla yer almalı, onlarla iletişimi daha fazla güçlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı. Sahadan edindiği izlenimleri de aktaran Özgöz, "Genel Başkan Babacan'ın ilk dönemlerde tanınırlığının partinin isminden daha fazla olduğunu, fakat şimdi sahada partinin daha fazla öne çıktığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

PLANLAMA EKSİKLİĞİ VAR

Türkiye genelinde yaşanan döviz krizi ve emekli/sağlıkçıya yapılan zamlar hakkında da görüş belirten Özgöz, ekonominin gidişatı hakkında şunları söyledi: "Halk seçimin yaklaştığını ve bazı şeylerin bir yatırım olduğunun farkında. Ve kimse geçmişte yaşadıklarını unutmaz. Kaldı ki ekonomiyi düzeltmenin yolu sadece zam yapmaktan geçmiyor. Enflasyon bu durumda iken ekonominin nasıl iyiye gittiğini söyleyebiliriz? Bunun yanında halkın en büyük gündemi asgari ücret... Çok büyük rakamlardan bahsediliyor ama bu, işsizliğin yanında birçok sorunu da beraberinde getirecek. Bir örnek vereyim. 2014 yılında özel sektördeki istihdam sayısı, 2019'dan daha fazla... Yani sürekli geriye giden bir ekonomimiz var. Türkiye küçülüyor ama kimse farketmiyor. İleriye dönük bir planlama eksikliği var. Geçici sığınmacılar, entegrasyon vs. bunlar planlanmıyor."

BURSA'NIN TRAFİK SORUNU

Bursa için en büyük projelerinin trafik olduğunun da altını çizen Özgöz, "Bursalılar nereden nereye gidiyor, en fazla hangi güzergâhları kullanıyor, bu biliniyor mu? Şehrin bir planı yok ki. 5 milyar borç nereye yapıldı? Bunun gibi birçok soru hala yanıt bekliyor" dedi. Özgöz, "lider odaklı parti" iddialarına ise "Bu bize haksızlık olur. Bizim içimizden şu anda 4 hükümet çıkar" şeklinde yanıt verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.