Hava Durumu

Dikkat çeken araştırma! Her üç Amerikalıdan biri...

Yapılan bir araştırmaya göre, her üç Amerikalı'dan biri ülkesini terk etmek istiyor. Başta gelen neden ise dünyayı keşfetme arzusu...

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2018 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dikkat çeken araştırma! Her üç Amerikalıdan biri...

İngiltere'deki Kent Üniversitesi ile Amerika'daki Tufts Üniversitesi'nin ortaklaşa yaptığı araştırma, Amerika'da doğup büyüyenlerin üçte birinin hayatlarının bir döneminde ülkesini terk edip başka bir ülkede hayat kurmak istediğini ve bunun nedeninin ABD'nin ekonomik, siyasi ve sosyal sorunlarından kaçıştan çok Amerikalıların dünyayı keşfetme arzusundan kaynaklandığını ortaya çıkardı.

Uluslararası Göçmenlik İnceleme dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, Amerika'da doğup büyüyenlerin yüzde 87.4'ü dünyayı keşfetmek için yurtdışında yaşamak istiyor.

Kent Üniversitesi'nden Amanda Klekowski von Koppenfels, bu kararda araştırmaya katılanların siyasi görüş olarak muhafazakar veya liberal olmalarının ülkelerini terk etme fikrinde etkili olmadığını belirtti.

'İDEOLOJİLERİN DOĞRUDAN ETKİSİ YOK'

Araştırmayı yürüten Koppenfels hazırladığı raporda, "İdeolojilerin bu kararda etkili olduğunu düşünsek de en azından doğrudan etkisi olmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan siyasi görüş doğrudan etkili olmazken kendilerinde 'milli benlik' duygusu olmadığını söyleyenlerin ülkelerinden ayrılmayı daha çok istedikleri ortaya çıktı.

ABD'de doğan ve halen bu ülkede yaşayan 877 vatandaş ile yapılan araştırma sonuçlarında, Amerikalıların dünyayı keşfetmek için ülkelerini terk etmek istemeleri ana neden olarak görülürken, diğer nedenler arasında, ABD'nin hayal kırıklığı yaratan kötü durumu, emeklilik için farklı bir ülke tercihi ve yeni iş olanakları bulmak yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.