Hava Durumu

Dikkat, Sağlık Bakanlığı tabloyu paylaştı! En riskli yaş aralığı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'nin son 24 saatlik corona virüs tablosunu açıkladı.Türkiye'de son 24 saatte 933 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konuldu, 21 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 216 bin 873, can kaybı 5 bin 440 oldu.Türkiye'de son 24 saatte yeni vaka sayılarını Sağlık Bakanlığı bölge bölge açıkladı. Ayrıca Bakanlık raporunda vaka sayısının en fazla olduğu yaş aralığını da yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2020 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2020 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dikkat, Sağlık Bakanlığı tabloyu paylaştı! En riskli yaş aralığı...

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter'dan paylaştığı "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün 42 bin 411 test yapıldı, 933 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 21 hasta vefat etti, 1087 kişi iyileşti.

Toplam test sayısı 4 milyon 149 bin 909, vaka sayısı 216 bin 873, vefat sayısı 5 bin 440 olarak kayıtlara geçti.
 Yoğun bakımdaki hasta sayısı 1213, solunum cihazına bağlı hasta sayısı 394, iyileşen hasta sayısı ise 198 bin 820 oldu.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından son verilere ilişkin yaptığı paylaşımda, "Daha çok test, daha çok vaka saptar. Test sayısıyla yeni vaka sayısı arasındaki ilişki ise bire bir değildir. 15 Haziran'da 1592 vaka sayısına ulaştığımız gün de test sayımız 42 bin idi. Test sayısı ihtiyaca göre değişmektedir. Sonucu belirleyen tedbirdir." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Bakanlığın geçtiği günlük raporda vaka sayılarının arttığı iller-bölgeler yer alırken, hastalığa en çok yakalanan yaş aralığı da paylaşıldı.

DOĞU KARADENİZ 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Doğu Karadeniz'de 19 yeni vaka görüldü.

BATI MARMARA 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Batı Marmara'da 6 yeni vaka görüldü

KUZEYDOĞU ANADOLU 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Kuzeydoğu Anadolu'da 31 yeni vaka görüldü.

BATI KARADENİZ 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Batı Karadeniz'de 22 yeni vaka görüldü.

ORTADOĞU ANADOLU 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Ortadoğu Anadolu'da 41 yeni vaka görüldü.

ORTA ANADOLU 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Orta Anadolu'da 26 yeni vaka görüldü.

EGE 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Ege'de 51 yeni vaka görüldü.

AKDENİZ 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Akdeniz'de 58 yeni vaka görüldü.

DOĞU MARMARA 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Doğu Marmara'da 86 yeni vaka görüldü

BATI ANADOLU 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Batı Anadolu'da 140 yeni vaka görüldü.

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Güneydoğu Anadolu'da 2221 yeni vaka görüldü.

İSTANBUL 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre İstanbul'da 249 yeni vaka görüldü.

EN ÇOK VAKA GÖRÜLEN YAŞ ARALIĞI 

Cinsiyet ve yaş grubuna göre yeni COVID-19 vaka sayısını açıklayan Bakanlık verilerine göre; en çok hastalığa maruz kalan yaş gurubu 25-49 yaş oldu.

GAZİANTEP 

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 21 ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Nizip Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, filyasyon çalışmaları kapsamında dün itibarıyla 21 evde yaşayan 76 kişi hakkında karantina kararı verildi.

Hıfzıssıhha Kurulu kararınca söz konusu evlerin bulunduğu yerlere uyarı yazısı asıldı, güvenlik şeridi çekildi.

Öte yandan, 13 hanede yaşayan 49 kişinin karantina uygulaması da sona erdi.

AFYONKARAHİSAR 

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Serban beldesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Sinanpaşa Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Kovid-19 vakalarının yapılan filyasyon ve diğer çalışmalara rağmen artış göstermesi nedeniyle Serban beldesi karantina altına alınmıştır." ifadesi yer aldı.

ŞANLIURFA 

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 96 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda Haliliye'de 26, Karaköprü'de 22, Eyyübiye'de 13, Birecik'te 15, Viranşehir'de 8, Ceylanpınar'da 8 ve Suruç ilçesinde 4 adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan, kentteki 96 evdeki karantina ise sona erdirildi.

KAHRAMANMARAŞ 

Kahramanmaraş'ta pandemi sürecinde kurallara azami derecede uyulduğu için kısa süre öncesine kadar vaka görülmeyen Nurhak ilçesinde bir sokak karantinaya alındı.

Nurhak İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, ilçeye bağlı Karaçar Mahallesi Cemal Gürsel Sokağı'nda bulunan evlere giriş-çıkışı 14 gün süreliğine yasakladı. Nurhak Kaymakamı Cihat Koç, bu kararın ardından ilçedeki korona virüs vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlçedeki korona virüs vakası sayısının bir elin parmaklarını geçmeyecek şekilde olduğunu belirten Kaymakam Koç, "Pandemi süreci boyunca devletimizin aldığı tedbirler ve bu tedbirlere vatandaşımızın ciddi manada uyumu neticesinde ilçemizde herhangi bir pozitif vaka görülmemişti. Sürecin başında biri ana hedef olmak üzere iki hedefimiz vardı. İlçemize virüsü sokmamak ve şayet bir şekilde bulaş gerçekleşirse yayılmadan kontrol altına almak. Pandemi sürecinin başından itibaren 4 buçuk ay boyunca ilçemizde virüsün görülmemesiyle ilk hedefimize, geçtiğimiz hafta talihsiz bir şekilde bir ailemize bulaşan virüsün sadece aile içinde kalmasıyla da ikinci hedefimize ulaştık" dedi.

İlçede testleri pozitif çıkan hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu anlatan Kaymakam Koç, "İl merkezinden ailesini ziyarete gelen ve Covid-19 olduğunu bilmeyen bir vatandaşımız ne yazık ki Kahramanmaraş'a döndükten sonra pozitif olduğu anlaşılıp kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda hayatını kaybetti.

Kendisine Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum. Merhumun pozitif olduğu bilgisi üzerine filyasyon ekibimizin özenli çalışması ve özellikle ailenin maske ve mesafe kurallarına uymasıyla virüsün yayılmasının önüne geçilmiş oldu.

Bu vatandaşlarımız sağlık durumları gayet iyi olup herhangi bir hastalık belirtileri olmamakla beraber izole edilmişlerdir. İlçemizdeki afaki pozitif vaka söylentileri doğru olmamakla birlikte pozitif vaka sayısı bir elin parmakları kadardır. Panik olmadan ama rahat da olmadan tedbiri elden bırakmamalıyız. Şu an için her şey kontrol altında olmakla beraber yeni normalleşme sürecinde tedbiri gevşetmek vahim sonuçlar doğurabilir" ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN 

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından kent merkezinde maskesiz gezen kişiler tek tek yakalanarak haklarında cezai işlem uygulanıyor.

Korona virüs (Covid-19) salgını dolayısıyla Adıyaman'da artan pozitif vaka sayılarının artış göstermesiyle ilgili Adıyaman Valiliğince önceki gün yazılı açıklama yapılmış ve vatandaşların kurallara harfiyen uymaları istenilmişti.

Pozitif vakaların artış gösterdiği Adıyaman'da, durum üzerine Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri daha önceden yapmış oldukları maske denetimlerini sıklaştırdı. Polis ekipleri, maskeleri yüzünde değil de çenesinin altında tutan, koluna takan, cebine koyan ve ya elinde bir aksesuarmış gibi sallayan kişileri tek tek yakaladı.

Polis ekipleri, yakaladığı kişilere maske takmamak ve belirtilen kurallara uymamalarından dolayı haklarında 900 TL idari para cezası kesildi. Polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceği vurgulandı.

GAZİANTEP 

Polisin yaptığı denetimlerde maske ve sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği saptanan 3 bin 723 kişiye ceza kesildi.

"Her huzurevinde bir doktor görev yapacak" 

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, koronoavirüs tedbirleri kapsamında denetimlerin aralıksız devam ettiği belirtildi. Dün yapılan denetimlerde de tedbirler kapsamında 3 bin 723 kişinin sosyal mesafe ve maske takma kuralını ihlal ettiği belirlendi. Polis ekipleri tarafından kuralları ihlal edenlere idari para cezası kesildi. Denetimleri sırasında kontrol edilen 408 iş yerinden biri hakkında da tedbirlere aykırı hareket ettiği gerekçesiyle yasal işlem yapıldı.

ERZURUM 

Aziziye Belediyesi, Covid-19'la mücadele kapsamında hizmet binalarının girişlerine termal kamera yerleştirdi. 10 ayrı noktaya konulan kameralar, ateş ölçmenin yanı sıra maskesiz olanları da uyarıyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Covid-19'la mücadelede teknolojinin imkanlarını sonuna kadar kullanma arzusu içinde olduklarını belirtti.

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürerken başlayan normalleşme sürecinin ardından vaka sayılarında görülen artış üzerine merkez Aziziye Belediyesi, 10 termal kamera aldı. Belediye hizmet binalarının yanı sıra ilçedeki termal tesise de konulan kameralar buralara gelen vatandaşların ateşlerini ölçüyor. Vatandaşların ateşlerini sesli olarak ifade eden kamera sistemi, maskesiz olanları da uyarıyor. Cihazın uyarısı üzerine kapıdaki görevliler maskesi olmayan vatandaşlara yardımcı oluyor. Ateş ölçümünden geçen vatandaşlar, ellerini dezenfekte ettikten sonra belediye binasında yapacakları işleme göre ilgili birimlere gidiyor.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Kovid-19'la mücadelede teknolojinin imkanlarını sonuna kadar kullanma arzusu içinde olduklarını belirtti. Maske, mesafe ve hijyen kuralına dikkat ettikleri belediye binalarına konulan termal kamere aldıklarını ifade eden Orhan, "Bu kameralar hem ateş ölçüyor hem de maskesiz girenleri uyarıyor. Covid-19 salgınıyla ilgili ciddi anlamda önlemleri almamız lazım. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı vaka sayılarını takip ediyoruz. Bazen artıyor, bazen düşüyor ama biz insanların toplu olarak bulundukları yere girerken bu durumlu göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Arkadaşlarımızın bu konuda kontrolü daha hızlı, kolay ve sağlıklı yapması için bu cihazları aldık. Bunların mobil olanları da var. Onları da pazar yerleri, kalabalık yerler ya da izin alınmış organizasyonlara götürüyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.