Hava Durumu

Dikkat son gün 31 Temmuz! Hangi banka MTV'ye kaç taksit yapıyor?

Araç sahibi olanlar, MTV borçlarının ikinci taksitini temmuz ayı itibarıyla ödemeye başladı. Bankalar aracılığıyla ödenecek tutarı taksitlere böldürüp ödeme kolaylığından yararlanabilirsiniz. Ancak 31 Temmuz tarihine dikkat!

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2021 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2021 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dikkat son gün 31 Temmuz! Hangi banka MTV'ye kaç taksit yapıyor?

Aracı bulunanlar yılda iki kere devlete Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödüyor. MTV'nin birinci taksiti ocak ayında, ikinci taksiti temmuz ayında alınıyor. MTV'nin ikinci taksitini ödemek için pek çok banka kolaylık sağladı, ancak her ne kadar son ödeme tarihi Ağustos'un başına uzatılsa da avantajlar 31 Temmuz'a kadar sürecek. İşte liste liste kolaylık sağlayan bankalar....

MTV'NİN SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

1 Temmuz itibarıyla Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ikinci taksit ödemesi başladı. MTV ödemelerinde aracın cinsine, motor hacmine, yaşına ve 2018'den önce trafik çıkışının olup olmadığına bakılarak hesap yapılıyor. Normal şartlarda MTV ödemeleri 31 Temmuz itibarıyla sona eriyor. Ancak bu sene 31 Temmuz tarihi hafta sonuna denk gelmesinden ötürü tarih 2 Ağustos'a uzatıldı. Ancak bankaların fırsatlarından yararlanmak isteyenler 31 Temmuz tarihine kadar başvurması gerekiyor.

MTV ödemesinde kolaylık sağlayan bankalar

MTV ödemesinde kolaylık sağlayan bazı bankaların kampanya tarihi 31 Temmuz itibarıyla son buluyor. Ödeme yaparken bu tarihe dikkat etmekte fayda var. İşte o bankaların listesi:

VakıfBank:

Worldcard ile 31 Temmuz'a kadar sadece banka kanallarından yapılan MTV ödemelerine, işlem anında faizsiz 2 veya 3 taksit imkânı veriliyor. Vergi dairesinin adresi olan gib.gov.tr üzerinden yapılan MTV ödemeleri kampanyaya dahil değil.

İş Bankası:

İş Bankası Ticari Kredi Kart'ıyla Maximum Mobil ve Maximum İşyerim uygulamaları üstünden ya da gib.gov.tr üstünden 'Maximum Mobil ile Öde' seçeneği ile gerçekleştirilen 300 TL ve üzeri MTV ödemelerinde 3 taksit, İşCep ve internet şubesinden yapılan 300 TL ve üzeri MTV ödemelerinde ise 2 taksit fırsatı sunuyor. Kampanya 2 Ağustos'a kadar geçerli.

Yapı Kredi:

MTV ödemesini Yapı Kredi Mobil, internet şubesi, banka şubeleri ya da gib.gov.tr'den Yapı Kredi kredi kartıyla yapanlara 3 taksit imkanı veriyor. Ayrıca gib.gov.tr'den World Pay QR kodla ödeyenlere 4 taksit sunuyor. Kampanya 2 Ağustos'a kadar geçerli.

Halkbank:

Paraf ile Halkbank Mobil, Halkbank İnternet Şubesi, Dialog ya da gib.gov.tr'den yapılacak MTV ödemelerine 3 taksit imkanı sunuyor. Kampanya 2 Ağustos'a kadar geçerli.

Garanti BBVA:

Garanti BBVA Mobil, Garanti BBVA İnternet, BonusFlaş, 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi, Garanti BBVA ATM'leri ve Garantibbva.com.tr'den yapılan tüm MTV ödemelerine ücretsiz 2 taksit, GarantiPay ile yapılan ödemelerde ise ücretsiz 3 taksit fırsatı sunuluyor. Ayrıca gib.gov.tr'den GarantiPay seçilerek yapılan ödemelerde ücretsiz 3 taksit, kredi kartı seçilip kart bilgileri girilerek yapılan ödemelere ücretsiz 2 taksit fırsatı sunuluyor. Kampanya 31 Temmuz'a kadar geçerli.

Ziraat Bankası:

Ziraat Mobil, internet şubesi, ATM ve gib.gov. tr kanalları üzerinden Bankkart ve Bankkart Başak'ın kredi kartı özelliği ile yapılacak MTV ödemelerinde 100 TL ve üzerindeki işlemlere 3 taksit uyguluyor. Kampanya 2 Ağustos'a kadar geçerli.

TEB:

31 Temmuz'a kadar TEB Ticari Kredi Kartları ile TEB Kurumsal İnternet Şubesi veya gib.gov.tr'den yapılan MTV ödemelerine 2 taksit fırsatı sunuyor. Kampanya'dan TEB Bonus Business Platinum Card, TEB Bonus Business Classic Card, TEB Business Card ve TEB Patron Kart'lar yararlanabiliyor.

Kuveyt Türk:

Sağlam Kart, Sale Plus, Özel Bankacılık Kredi Kartı, Seyyah Kart müşterilerinin 50 TL ve üzerindeki MTV ödemelerine 3 taksit imkanı veriliyor. 31 Temmuz'a kadar geçerli olan kampanyada internet şubesi, mobil şube, çağrı merkezi, şube kanalları ile gib.gov.tr kullanılabiliyor.

DenizBank:

MTV ödemelerini Denizbank bireysel kredi kartları ve Bonus Business kredi kartı ile DenizKartım, DenizBank internet şubesi, mobil bankacılık, ATM, DenizBank iletişim merkezi ve şubeleri ile gib.gov.tr üzerinden yapanlara ücretsiz faizsiz 3 taksit imkanı veriyor. Kampanya 2 Ağustos'a kadar geçerli.

GEÇMİŞ DÖNEMDE MTV BORCU OLANLARA YAPILANDIRMA FIRSATI

Yapılandırma yasası MTV borcunu da kapsıyor. Geçmiş dönemden borcu olanların 31 Ağustos'a kadar başvuru yapması gerekiyor. Yapılandırmadan faydalananlar gecikme ceza ve faizinden kurtulacak. Enflasyona göre hesaplanacak küçük bir fark anaparaya eklenecek. Neredeyse eski borcun anaparası ödenerek borç kapatılabilecek. Son güne kalmadan İnteraktif Vergi Dairesi'nden (ivd.gib.gov.tr) yapılandırmaya başvuru yapılabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.