Hava Durumu

Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş deprem açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı'ndan İstanköy'de meydana gelen depremle ilgili açıklama yapıldı. Bir Türk vatandaşın hayatını kaybettiği, bir vatandaşın da ağır yaralandığı, 200'ün üzerinde vatandaşın tahliyesi için çalışmaların devam edildiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş deprem açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı, dün gece İstanköy'de meydana gelen deprem hakkında Rodos Başkonsolosluğundan alınan bilgiye göre; bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini, bir vatandaşın da ağır yaralandığını bildirdi. Ağır yaralanan Türk vatandaşının Atina'ya nakledildiği ve Atina Pire Başkonsolosluğunun bahse konu vatandaşın durumu ile ilgilendiği belirtildi. Bir diğer Türk vatandaşının ise ayağının kırıldığı, hastanede olduğu ve Türkiye'ye dönmek istediği, İstanköy Müslümanları Kültür ve Kardeşlik Derneği Dernek Başkanı Kadri Memiş'in kendisine refakat ettiği kaydedildi.

Bakanlıktan, konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"200'ün üzerinde vatandaşımızın tahliyesi için çalışmalar devam etmektedir. Liman ve Gümrük binası hasar gördüğü için Bodrum'dan veya Yunanistan'ın diğer bölgelerinden gemi seferlerine izin verilmemektedir. İstanköy Liman Başkanı ile görüşülerek yakındaki bir rıhtıma özel sefer yapılması için izin sağlanmıştır. Başkonsolosluğumuzun koordinasyonunda Bodrum'dan yola çıkan yaklaşık 250 kişilik bir yolcu gemisi İstanköy'e varmıştır. Vatandaşlarımızı aldıktan sonra Bodrum'a hareket edecektir. Ardından ikinci bir sefer daha yapacaktır. Depremde İstanköy meydanında bulunan Defterdar Cami'nin minaresinin çöktüğü, karşısında bulunan çeşmenin de kubbesinin zarar gördüğü anlaşılmaktadır. Yakınları hakkında bilgi almak veya yardım isteyen vatandaşlarımız Dışişleri Bakanlığımızın Çağrı Merkezine 24 saat ulaşabilirler."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.