Hava Durumu

Diyanet devreye girdi! Türkiye bu fotoğrafı konuşuyor...

Sakarya'da cami cemaatinin, imamı protesto etmek için kahvehane önünde topluca namaz kıldığı fotoğrafla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Erbaş devreye girdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2020 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2020 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Diyanet devreye girdi! Türkiye bu fotoğrafı konuşuyor...

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde, imam ile sorunlar yaşayan cami cemaati, yatsı namazını cami yerine kıraathane önünde birlikte kıldı.  Olayın ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş devreye girdi.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'nin yazısına göre Erbaş, olayla ilgili inceleme başlatarak sorunun çözülmesi yönünde talimat verdi. 

Selvi'nin yazısından ilgili kısım şu şekilde:

"Bu eylem Türkiye çapında ses getirdi. Bu olay üzerine Diyanet'le konuştum. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş konuyla hemen ilgilenmiş. Bir inceleme başlatmış ve sorunun çözülmesi için talimat vermiş. Zaten yedi ay önce de imamla cemaat arasındaki sorun Sakarya Müftülüğü'ne intikal etmiş. O zaman da bir inceleme yapılmış. İmamla tüm mahallenin değil, cemaatin bir bölümü arasında bir sorun olduğu tespit edilmiş. Ama bu kez farklı. Çünkü Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sorunun çözümü yönünde talimat vermiş."

Ne olmuştu? 

Kaynarca ilçesine bağlı Müezzinler Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, mahalle camisinin imamıyla tartıştı. Mahalleli, durumu İlçe Müftülüğü'ne bildirerek imamın değiştirilmesini istedi. Mahalleli, imam A.B. ile barışmayı da reddedince, yatsı namazını cami yerine mahalle merkezindeki kıraathane önünde kıldı. Mahalle sakinleri, cami imamı değişene kadar camiye gitmeyeceklerini belirtti.

'İmamımıza küstük'

Müzezzinler Mahallesi Muhtarı Saffet Kansu, "Köyümüz halkı ve ihtiyar heyeti olarak imamdan memnun değiliz, imamımıza küstük. Bu sebepten dolayı imamımızla ilgili gerekli müracaatları Müftülük ve diğer makamlara yaptık. Bu akşamdan itibaren karar alıp kıraathane önünde toplanıp, burada namaz kılacağız. İmam değişene kadar burada namaz kılmayı düşünüyoruz" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.