Hava Durumu

Diyanet'ten download uyarısı: Emek sömürüsü...

Sanal ortamda herhangi bir bedel ödemeden, izinsiz olarak indirilen tüm dökümanların 'hak gaspı' olduğunu belirten Diyanet, "O alanlarda emek harcayan insanların yeni ürünler üretme konusundaki şevkini kırıyorsunuz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2019 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2019 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Diyanet'ten download uyarısı: Emek sömürüsü...

Diyanet, internet üzerinden film, müzik, kitap gibi eserlerin, eser sahiplerinden izinsiz indirilmesinin caiz olmadığını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aylık dergisinde, "İnternetten program, yazılım, kitap, müzik indirmek ve bunları kullanmak helal midir?" sorusuna yanıt verdi

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı yanıtında, "Hak ihlalleri elektronik ve bilgisayar dünyasında da yaşanmaktadır. Bu tür haksız davranışlar sadece bireylerin hakkını gasp etmiş olmamakta, aynı zamanda o alanlarda emek harcayan insanların yeni ürünler üretme konusundaki şevkini kırmakta, bu da kamu hakkı ihlaline dönüşmektedir. Bu sebeple birer emek mahsulü olarak internet ortamına geçirilmiş olan her türlü program, yazılım, kitap, müzik vb. ürünleri ilgililerin izni olmadan elde edip kullanmak caiz değildir"ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.