Hava Durumu

Diyarbakır'da terör operasyonu: 59 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da şafak vakti yapılan terör operasyonunda 59 kişi gözaltına alındı. 29 kişinin arandığı operasyonda baskın yapılan evlerde tabanca, tüfek ve örgütsel malzeme ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2021 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2021 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Diyarbakır'da terör operasyonu: 59 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır polisi şafak vakti Cumhuriyet başsavcılığından aldığı arama kararı ile bölücü terör örgütüne yönelik, örgüt adına eylem ve faaliyette bulunan ve sosyal medya hesaplarından terör örgütü propagandası yapan 88 şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan 104 adrese eş zamanlı olarak terör operasyonu yaptı. Havadan polis helikopterinin de destek verdiği operasyonda, Özel harekat polisleri girdikleri evlerde bulunan 59 şüpheliyi gözaltına alındı. 4 tabanca, 3 adet tüfek, 292 adet fişek ve birçok dijital materyal ile örgütsel dokümanın ele geçirildiği operasyonla ilgili 29 şüpheli ise aranıyor.

Gözaltına alınan şüpheliler Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde sorguya alınırken, operasyonda ayrıca bir ikamette Vergi Kanuna Muhalefet suçundan aranan 1 şüpheli ise gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.