Hava Durumu

Diyet ve egzersiz yapmadan düz bir karın elde etmenin 10 yolu!

Diyet yapmadan ve spor salonuna girmeden düz bir karın sahibi olmanın yollarını anlattık..

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2021 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2021 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Diyet ve egzersiz yapmadan düz bir karın elde etmenin 10 yolu!

Düz bir karın hepimizin hayali. Ancak diyet ve spor olmadan ne yazık ki zor... Sandık yıllarca. Ancak doğru beslenme ve ufak tüyolarla şişkinlik yaşamamak mümkün.

Klozet üzerinde zaman geçirerek

Tuvalette uzun süre oturmak, gün içinde gereksiz şişkinliğinizden kurtulmanızı ve kabızlık sorununu engellemenizi sağlar.

Meditasyon yaparak

Gerildiğinizde vücudunuzda artan stres ve steroid hormonları, sindirim sisteminizi olumsuz yönde etkiliyor. Ayrıca kortizol üretimine neden olan bu hormonlar, hayati organları korumak için yağın direkt karın bölgesinde toplanması yönünde beyne direktif veriyor. Bu yüzden gerilimi azaltmak için gün içinde kendinize meditasyon gibi rahatlama yöntemleri bulun. 

Bol su içerek

Susuz kalınca vücut su toplamaya başlıyor, bu sebepten dolayı vücuda ekstradan birkaç kilo orantısız şekilde dağlıyor. Bu yüzden düz bir karın için bol bol su tükettiğinize emin olun!

Kalsiyum, potasyum ve magnezyum tüketerek

Yüksek kalsiyum barındıran besinlerin, sağlıklı vücut kilosuna yararı bilinen bir gerçek. Kalsiyum, potasyum ve magnezyum içeren süt ürünlerinin şişkinliği de önlüyor.

Probiyotik tüketerek

İçindeki iyi bakterilerle sindirim sistemine yardım eden probiyotikler, sindirim problemlerini önleyerek karnınızın dümdüz olmasını sağlıyor.  

Su içeren besinler tüketerek

Yüksek su içeren besinler, meyve ve sebze gibi, daha hızlı doymanıza neden oluyor. Bu yüzden öğünlerinize çorba, salata gibi su deposu besinlerle başlarsanız, yemek sonrası şişkin bir karnı da önlemiş olursunuz. 

Badem yiyerek

Araştırmalara göre badem, özellikle bel çevresini incelten bir kuruyemiş. Doymamış yağ bakımından zengin olan badem, gün içinde kusursuz bir atıştırmalık olabilir. 

Kahveyi kararında içerek

Doğal diüretik olan kahve, su gibi gün içinde şişkinliğinizin inmesini sağlıyor. Bağırsak hareketlerini hızlandıran kahve, düz bir karnın en pratik yollarından biri. 

Dik durarak

Günlük hayatta yaşadığımız duruş bozukluğu yalnız sağlık sorunlarına değil, karnınızın olduğundan daha şiş görünmesine de neden oluyor. Bu yüzden duruşunuzu düzelterek karın kaslarınızı da kusursuz bir şekilde sergileyebilirsiniz!

10 kere çiğneyerek

Yemek yerken, çoğu zaman lokmaları çiğnemeden yutabiliyoruz. Bu da hazımsızlık ve gaz sorununa yol açarak, karında şişkinliğe neden olabiliyor. Bu yüzden yemek yerken her lokmanızını en az 10 kez çiğnediğinizden emin olun!

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.