Hava Durumu

Doğa Okulu çırakları, Bursa'daki Leylek Köyünde buluştu

Avrupa Leylek Köyü Eskikaraağaç, Seferihisar Doğa Okulu tarafından düzenlenen 'Çıraklık Buluşması'' etkinliğine ev sahipliği yaptı. Üç gün süren etkinlik kapsamında 50 Doğa Okulu çırağı, alanlarında gerçekleştirdiği çalışmaları paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Doğa Okulu çırakları, Bursa'daki Leylek Köyünde buluştu

Anadolu'daki kadim öğrenme biçimlerinden birisi olan usta çırak yöntemi ile çalışan Seferihisar Doğa Okulu, yamaklık sürecinin ardından çırak olmak isteyen öğrencileri Eskikaraağaç'ta bir araya getirdi.  Susuz tarım faaliyetlerinden, biyolojik çeşitliliğe, ahşap sanatından müziğe, Anadolu masallarından daha pek çok alanda belirlenen konular üzerine çalışan çıraklar, araştırmalarını bu buluşmada diğer çıraklara sundu. Usta - çırak ilişkisi içerisinde öğrenmeyi amaçlayan bu eğitim için Türkiye'nin pek çok yerinden Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç'a gelen çıraklar, Leylek Köyü'nün doğa ile iç içe dokusunu ise hayranlıkla karşıladılar.

ÇIRAKLAR BİLGİ SAHİBİ OLDU

Leylek Köyü'ne gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ziyaret kapsamında çıraklarla birlikte Uluabat Gölü'nde hayata geçirdikleri 'Islak Meraların Doğal Yollarla Islahı Projesi'ni de yerinde izledi. Karacabey Belediyesi ve Euronatur işbirliği ile hayata geçirilen çalışmalar hakkında Prof. Dr. İsmet Arıcı'dan ayrıntılı bilgi alan Doğa Okulu çırakları, projenin uygulandığı alanlarda endemik bitkilerden, kuşlara hatta sürüngenlere kadar pek çok canlı türünün yeniden hayat bulması hakkında bilgi sahibi oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.