Hava Durumu

Doğru bilinen yanlış... Emzirme izni ne kadar, toplu kullanılabilir mi?

Birgün Yazarı Hüseyin İrfan Fırat, kadınların en çok merak ettiği soruya bugünkü köşesinde yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Doğru bilinen yanlış... Emzirme izni ne kadar, toplu  kullanılabilir mi?

Hüseyin İrfan Fırat, bugünkü köşesinde yine en çok merak soruları yanıtladı.

Fırat, bir okuyucunun, "Emzirme iznimin günde 1,5 saat olduğunu biliyordum; fakat internet üzerinde bulduğum bir kaynakta bu iznin günde 3 saat olduğu yazıyor. Yasaya göre süt izni ne kadar?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Ne yazık ki özellikle de elektronik ortamda ciddi bir bilgi kirliliği hüküm sürmektedir. Bu yüzden insanlarımız farklı konularda yanlış bilgiler ediniyorlar. Sorunuzun yanıtına gelecek olursak; iş yasamız bu konuda açıktır. 74. maddenin ilgili kısmını aşağıda okuyabilirsiniz:

Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

Görüldüğü gibi yasada emzirme izni günde 1,5 saat olarak düzenlenmiştir. Günde 3 saat bilgisi doğru değildir. Her ne kadar siz sormasanız da çok sık sorulan bir soru olduğu için şunu da belirteyim: "Emzirme izni toplu olarak kullanılabilir mi?" sorusunun yanıtı olumsuzdur. Yasada bu iznin toplu olarak kullanılabileceğine dair bir düzenleme bulunmamaktadır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.