Hava Durumu

Doğru Parti Bursa'da teşkilatlandı: 'Güçlü bir ekip kurduk'

Genel Başkanlığını Rifat Serdaroğlu'nun yaptığı Doğru Parti Bursa'da basın ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Ahmet Tolga Kornoşor, partinin kuruluşunda Bursa'nın katkısına dikkat çekti, "Güçlü bir ekip oluşturduk" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2020 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2020 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Doğru Parti Bursa'da teşkilatlandı: 'Güçlü bir ekip kurduk'

Doğru Parti Bursa kurucuları, düzenlenen toplantıda Bursa basınıyla buluştu. Toplantıda konuşan İl Başkanı Ahmet Tolga Kornoşor, sözlerine, önceki gün hayatını kaybeden Bursaspor'un eski başkanlarından Murat Gülez'i anarak başladı. Çiftçi bir aileden geldiklerini ve halen Bursa ile Mustafakemalpaşa Ovası'nda 400 dönüm arazide tarım yaptıklarını anlatan Kornoşor, "Bizler iki yıldır Çoban Ateşi adı altında Türkiye sathında sayın Genel Başkanımız Rıfat Serdaroğlu'nun öncülüğünde örgütleniyoruz.  Bizler tabandan tavana alışılmışın dışında bir örgütlenme yapabilmek için Türkiye'de gezmedik il bırakmadık. 21 Eylül 2019'da Doğru Parti'nin kurulması kararı verilmişti. 24 Ağustos pazartesi günü tam kadro Ankara'daydık. 25 Ağustos'ta İçişleri Bakanlığı'na giderek parti kuruluş dilekçesini verdik. Aynı gün Anıtkabir'i ziyaret ederek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün izinden ayrılmayacağımızı deklare ettik. Parti programımızı sanayiciden çiftçiye toplumun farklı kesimleriyle paylaştık" dedi.

'GÜÇLÜ BİR EKİP OLUŞTURDUK'

Türk halkının beklentilerini karşılamak için tüm güçleriyle çalıştıklarını anlatan Kornoşor Doğru Parti'nin kuruluşunda Bursa'nın katkısına da dikkat çekti,  "Güçlü bir ekip oluşturduk" dedi.  Kornoşor, Bursa'nın sorunlarını dile getirirken, şehrin bir bütün olarak yeniden planlanması gerektiğine değinerek şunları söyledi: "Bursa'ya yeni bir Bursa lazım. Ovasıyla, dağıyla, sanayisiyle, tarımıyla, turizmiyle her şeyiyle yeniden planlanmalı. Çok katlı olmayan binalardan oluşan insanların mahalle kültürüyle yaşadıkları, sosyal yaşama, kültür sanat etkinliklerine katıldığı yeni bir Bursa'dan yanayız."

ÜRETİM VURGUSU

Kırmızı çizgilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Anayasa'nın değişmez ilk 6 maddesi olduğunu söyleyen Doğru Parti kurucuları, bunları kabul eden herkese partilerinin kapısının açık olduğunu söyledi. Toplantıda gündeme gelen konular arasında Doğru Parti'nin tamamen kurucular tarafından finanse edildiği de yer aldı. Parti kurucuları tek tek söz alarak, hedeflerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu, kendine yetebilen, tarımda, enerjide, teknolojide dışa bağımlığı azaltacak hamleler yapacaklarını vurguladı.

KURUCULAR LİSTESİ

Doğru Parti'nin 111 kişilik Kurucular Kurulu listesinde Bursa'dan, Ahmet Tolga Kornoşor, Mehmet Seza Kornoşor, İlhan Çelenk, Celal Gül, Neşe Cihan, Sedat Şenermen, Ali Kaya Turhan, Sönmez Azak, Emirhan Bala, Mustafa Dönmez, Koray Sır, Murat Yüce ile Sertaç Cihan Doğru yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.