Hava Durumu

Doğru Parti'nin Bursalı kurucuları: 'Siyaseti, fabrika ayarlarına döndürmeye geliyoruz'

Eski bakanlardan Rifat Serdaroğlu'nun liderliğinde dün resmen kurulan Doğru Parti'nin Bursalı kurucu üyeleri Tolga Kornoşor, Seza Kornoşor, İlhan Çelenk ve Emirhan Bala YeniDönem gazetesini ziyaret etti: "Siyaseti, fabrika ayarlarına döndürmeye geliyoruz."

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2020 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2020 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Doğru Parti'nin Bursalı kurucuları: 'Siyaseti, fabrika ayarlarına döndürmeye geliyoruz'

İsmail ARSLAN

Eski bakanlardan Rifat Serdaroğlu'nun öncülüğündeki Çoban Ateşi Hareketi dün resmen Doğru Parti adıyla partileşti.  Partinin Bursalı kurucu üyeleri Tolga Kornoşor, Seza Kornoşor, İlhan Çelenk ve Emirhan Bala, YeniDönem gazetesini ziyaret etti.

Partinin ilke ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunan Tolga Kornoşor, "Anayasa'nın ilk 6 maddesine ve Atatürk inkılaplarına yürekten bağlılığımızı ifade ederek yola koyulduk.  Tüm ülkede teşkilatlanma çalışmalarımızı 28 Ekim'e kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Amacından sapmış, üretkenliğini yitirmiş, heyecansız, kutuplaşmış, ülke değerlerini ikinci plana atan, ülkenin kurucu değerlerini unutan, halktan kopuk siyaseti, fabrika ayarlarına döndürmeye geliyoruz" dedi.

YÜZDE 20'NİN OYUNA TALİBİZ

Kamuoyu yoklamalarındaki kararsız, fikri yok ve tüm partilere mesafeli duran yüzde 20'lik kesimin oylarına talip olduklarını ifade eden Kornoşor, "Siyasetteki karmaşadan ve kavgalardan yorulmuş buna rağmen geleceğe dair umudunu diri tutan, ülkesini seven her vatandaşımızın huzurla,  güvenle, karamsarlıktan uzak yaşayacağı, geçim sıkıntısı çekmeyeceği, doğru tarım politikalarıyla çiftçinin hak ettiği değeri göreceği, katma değeri yüksek ürünler üreten, ürettiğini pazarlayabilen bir Türkiye inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İTTİFAK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle birlikte siyasal gündemin değişmez maddeleri arasına giren partiler arası ittifakla ilgili de değerlendirme yapan Kornoşor, "Kendimizi merkezde konumlandırıyoruz. Anayasa'nın ilk 6 maddesine, Atatürk inkılaplarına ve ülke değerlerine bağlı herkesle diyalog kurarız" diye konuştu.

Z KUŞAĞIYLA DİYALOĞU ARTIRACAĞIZ

2023 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak ve sayısı 13 milyonu bulan Z kuşağının talep ve isteklerinin ne olduğunu bildiklerini ifade eden İlhan Çelenk ise, "Parti olarak gençlere çok önem veriyoruz. Gençlerle iletişimizi kuvvetlendireceğiz, onların sorunlarına eğileceğiz, taleplerini dinleyeceğiz.  Gençleri yetiştiren bir okul görevi göreceğiz. Onların geleceğe umutla bakmasını sağlayacak çalışmalar içerisinde olacağız. Türkiye'yi daha ileri taşıma noktasında gençlerin heyecanına, fikirlerine, bilgi ve birikimine güveniyoruz.  Örneğin gençlerin kayda değer tüm fikirlerinin değerlendirileceği İnovasyon Bakanlığı kurma hedeflerimiz var" dedi.

TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN TÜRKİYE

Türkiye'nin tarımda kendine yetebilecek, teknolojide dışa bağımlılığı azaltabilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Seza Kornoşor da "Hedefimiz, tüketim alışkanlığına saplanmış, çoğu malı ithal eden Türkiye'yi, üreten bir ülke haline getirmek. Potansiyelimizi doğru kullanarak, yerli üretimi destekleyeceğiz, kendi vatandaşımıza kazandıracağız, milli sermayeyi kalkındıracağız.  Tüketen değil üreten Türkiye diyoruz" ifadelerini kullandı.

BURSALI KURUCULAR

Doğru Parti'nin 111 kişilik Kurucular Kurulu listesinde Bursa'dan, Ahmet Tolga Kornoşor, Mehmet Seza Kornoşor, İlhan Çelenk, Celal Gül, Neşe Cihan, Sedat Şenermen, Ali Kaya Turhan, Sönmez Azak, Emirhan Bala, Mustafa Dönmez, Koray Sır, Murat Yüce ile Sertaç Cihan yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.