Hava Durumu

Doğu Perinçek'ten skandal ifadeler: Her 13 kişi öldüğünde ulusal yas olmaz

Türkiye Gara'da terör örgütü PKK tarafından alçak bir şekilde katledilen 13 şehidimize ağlarken Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in sözleri büyük tepki çekti. Perinçek, 13 şehit için yapılan ulusal yas önerisi için "Öyle her 13 kişi öldüğünde ulusal yas olmaz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2021 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2021 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Doğu Perinçek'ten skandal ifadeler: Her 13 kişi öldüğünde ulusal yas olmaz

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gara'da şehit olan 13 vatandaş ile ilgili skandal sözler söyledi. Habertürk'ün canlı yayınına katılan Perinçek, "Her 13 kişi öldüğünde ulusal yas olmaz" dedi.

Türkiye, terör örgütü PKK tarafından Gara'da şehit edilen 13 vatandaşımızın yasını tutarken, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in sözleri büyük tepki çekti.

Perinçek, Habertürk canlı yayınında Kübra Par'ın CHP'nin "Ulusal yas" önerisi ile ilgili sorusuna "Öyle her 13 kişi öldüğünde ulusal yas olmaz. Her 13 kişide ulusal yas..." şeklinde yanıt verdi.

Perinçek'in sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

CHP'DEN ULUSAL YAS ÖNERİSİ GELMİŞTİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak,  dün yaptığı açıklamada şehit olan vatandaşlarımız için ulusal yas ilan edilmesini önermişti. Öztrak, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ülkeyi yönetenler, kendi kusurlarının üstünü örteyim derken, bölücülerin değirmenine su taşımayacak. Dün 13 şehidimizin olduğunu öğrendik. Milletimiz derin bir yasta. Ama bugün AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ı kongrelerinde izledik. Espriler, sloganlar, tezahüratlar... Gerçekten içimiz sızladı. Milletin içi kan ağlarken, bu görüntüleri üzüntüyle karşıladık. Erdoğan'ın bugünkü sözlerinden öğrendik ki 13 kamu görevlisi, başarısız bir kurtarma operasyonu esnasında şehit düşmüş. Başarısız olduğunu kendi söyledi. Üzüntümüz, bu haberle daha da katlandı. Biz CHP olarak ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.