Hava Durumu

Dolandırıcılardan akılalmaz yöntem! Oyunculuk hayali kuranları tuzağa düşürdüler...

'Adınız FETÖ'ye karıştı' diyerek masum vatandaşların milyonlarca lirasını alan dolandırıcılar, şimdi de yıldız olma hayali kuranları kıskaca aldı. 'Başvurunuz onaylandı' şeklinde vatandaşlara mesaj gönderen dolandırıcılar, tuzağa düşenlerden bir miktar para alıp kayıplara karıştı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2018 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolandırıcılardan akılalmaz yöntem! Oyunculuk hayali kuranları tuzağa düşürdüler...

Tuğba ÖZ

En bilindik yöntemle 'Adınız FETÖ'ye karıştı' diyerek masum vatandaşların milyonlarca lirasını alan dolandırıcılar, akılalmaz bir yönteme daha başvurdu. Vatandaşların telefonlarına oyunculuk ajansı ismiyle 'Başvurunuz onaylandı' şeklinde mesaj gönderen dolandırıcılar, yıldız olma hayali kuranları dolandırdı.

Konuyla ilgili birçok vatandaş, şikayet platformlarında hem gelen mesajı hem de yaşadıklarını paylaştı. Murat isimli bir vatandaş, "Dizisinemacastajans.com bundan gelen mesajlara lütfen itibar etmeyin. Başıma geldiği için anlatıyorum. Samsun da bu oyuna alet edildik insanların duygularıyla oynuyorlar daha sonra sizlerden 690 TL resim vesaire masrafları için senet imzalatıyorlar lütfen kapılmayın" ifadelerini kullandı.

YERLERİNDE YELLER ESİYOR

Münevver isimli bir başka kurban ise "Paranın 100 lirasını verdim sonrasında üç senet yapıldı. Eve geldiğimde fikrimden vazgeçtim. Aradığımda konuştuğum kişi 'Yarın gelin iptal edelim' dedi. Gittik yerlerinde yeller esiyor. Mutlaka paramı ve senetlerini istiyorum, aksi takdirde her türlü makama başvurup anlatacağım. En baştan bana sorun olmaz gelin sistemden çıkışınızı yapalım ama bugün yoğun yarın gelin dendi sonra da bulamıyoruz şahısları derhal gereğini yapınız" diyerek mağduriyetini paylaştı.

NUMARAMIZI NEREDEN BULDU?

Şikayet platformlarında gelen mesajı paylaşan birçok vatandaş, herhangi bir başvuru yapmadıkları halde böyle bir mesaj geldiğini belirterek savcılıklara suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

İşte o mesajlardan bazıları...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.