Hava Durumu

Dolar 4 lirayı aştı!

Dolar/TL tekrar 4 liranın üzerini gördü. Euro ise 5 liraya yaklaştı. Analistler, TL'de baskının ve kırılganlığın sürmesinin beklendiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2018 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2018 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolar 4 lirayı aştı!

Dolar endeksinin beş günün en yüksek seviyesini görmesi ardından yükselen dolar/TL, 4.0150 ile seans içinde gördüğü en yüksek seviyeye geldi. ABD'de dördüncü çeyrek büyümesinin beklentilerin üzerinde açıklanması ardından dolar endeksi kademeli olarak yükseldi.  ABD ekonomisi 2017'nin dördüncü çeyreğinde, yüzde 2.9 ile yüzde 2,7'lik beklentilerin üzerinde bir hızda büyüdü. Dördüncü çeyrekte çekirdek PCE de nihai olarak beklentilere paralel yüzde 1,9 artış kaydetti.

 ANALİSTLER NE DİYOR?

TL'de değersizleşme eğilimi söz konusu olduğunu vurgulayan analistler, değer kaybının enflasyonu yukarı yönlü etkileyeceği beklentilerinin faizlerde yükselişe neden olduğu, bunun da liraya baskı yarattığını belirtiyor. Yüksek enflasyon ve cari açık gibi makro dengesizliklerin fon akışına duyarlı Türkiye ekonomisinin yumuşak karnı olmaya devam edeceğini belirten analistler, bu çerçevede TL'de kırılganlığın sürmesinin beklendiğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.