Hava Durumu

Dolar ateşlendi! İşte son rakamlar...

Dolar/TL'de ABD'nin İran'dan petrol ithalatına tanıdığı muafiyetleri sona erdirecek olması ve dolarda küresel güçlenmesiyle yükseliş eğilimi sürerken, 5.85 seviyesinde başladığı günde 5.87'nin üzerine çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2019 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2019 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolar ateşlendi! İşte son rakamlar...

Beyaz Saray ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'dan petrol ithal eden ülkelere yönelik yaptırım muafiyetlerini Mayıs'ta süreleri dolduktan sonra yenilememe kararı aldığını açıkladı. Buna göre aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkeler ithalatı kısa süre içinde durdurmaları halinde yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar. Dolar/TL saat 11.01 itibarıyla 5.8711/5.8731 seviyesinde işlem görüyor. Doların söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Öte yandan Dolar ABD ekonomisinin ivme kaybettiği endişelerini bertaraf eden ekonomik verilerin ardından başlıca para birimleri karşısında 22 ayın zirvesine yakın seyretti.

Dolarda küresel bazda güçlenme eğilimi ile gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel TL'de değer kaybının sürdüğünü söyleyen bir bankacı, "İstanbul seçimlerinde itiraz değerlendirmesi devam ediyor, bu bir risk. Öte yandan ABD ile ilişkiler yine konuşulmaya başlandı. ABD İran'dan petrol ithalatına tanıdığı muafiyetleri sona erdirecek, ayrıca S-400 meselesi de devam ediyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde TL için negatif beklentiler fiyatlanmaya devam edecektir" dedi.

"BÜYÜK İHTİMALLE FAİZ ARTIRIMI GELMEYECEK"

Dolar/TL'de 5.87-5.90 bandının nemli bir direnç aralığı olduğunu söyleyen aynı bankacı, "Bu bandın aşılması halinde TL'deki yüzde 3-4 civarında daha değer kaybı gözlenebilir. Diğer taraftan yarınki PPK kararı izleniyor. Büyük ihtimalle faiz artırımı gelmeyecektir ancak açıklamalar izlenecek. TCMB'nin rezervlerine yönelik endişeler de halen gündemde. Bu konuda TCMB'nin daha fazla ayrıntı vermesi bekleniyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.