Hava Durumu

Dolar haftaya hareketli başladı

Dolar/TL 11 Kasık'da 5.77 üzerini gördü. Ticaret savaşında Trump'ın Çin'i yalanlayarak vergilerin tamamen geri çekilmeyeceğini söylemesi sığ piyasada kuru hareketlendirdi. Piyasalarda bu hafta hem yoğun veri hem de haber akışı var. Gündemin en önemli maddesi Erdoğan ve Trump görüşmesi olacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2019 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolar haftaya hareketli başladı

Dolar kuru geçen hafta Fitch raporu ve enflasyon verileriyle iyimser ve sakin geçirdiği geçen haftanın ardından 11 Kasım haftasına hareketli başlıyor.

Hareketin nedeni ise ABD Başkanı Trump'ın geçen hafta Çin tarafından gelen tarifelerin geri çekileceğine dair açıklamaların aksine konuşması. Trump, vergilerin geri çekilmesine dair fikir birliğine varılmadığını söylerken, Çin'in ticaret savaşında uygulamaya alınmış olan tarifelerin kısmi olarak geri alınmasını istediğini ve tamamen kaldırmayacağını belirtti.

SON DURUM

11 Kasım günü dolar sığ piyasada 5.77 üzerini gördükten sonra sabahın ilk saatlerinde 5.7670 TL'den el değiştiriyor. 

Dolar şu dakikalarda 5,76 Euro ise 6,34 seviyesinden işlem görüyor.

Öte yandan Erdoğan'ın 13 Kasım'da yapacağı görüşme ile aynı gün ABD enflasyonu açıklanacak ve Fed Başkan'ı Powell'ın soru cevap da içeren bir sunumu olacak. Gelecek dönemde para politikası için bekle gör moduna geçen Fed düşünüldüğünde soru cevap bölümü süresince sert piyasa hareketleri görülebilir.

ABD perakende satışlar, Çin sanayi üretimi, Euro Bölgesi enflasyon verisi, Almanya ve Japonya büyüme verileri diğer önemli gelişmeler arasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.