Hava Durumu

Dolar ne kadar oldu?

Yurt içinde ise dolar/TL 6,77 seviyelerinde başladı, 9:20 itibari ile 6,79 seviyesine yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2020 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2020 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolar ne kadar oldu?

Küresel piyasalar, dün ABD borsalarındaki yüzde 3'leri gören artışların ardından bu sabaha iyimser başladı. Japonya hariç Asya borsalarında hafif artılar gözlemleniyor. ABD vadelilerinde de sabah saatleri itibarıyla yükselişler söz konusu.

Ertelenen OPEC toplantısı bugün gerçekleştirilirken Fed Başkanı Jerome Powell açıklama yapacak. Veri gündeminin başında ise ABD işsizlik maaşı başvuruları açıklanacak. ABD'de işsizlik maaşı başvuruları son 2 haftada sırasıyla 3,3 milyon ve 6,6 milyon kişi artmış ve tarihi seviyelere ulaşmıştı.

Yurt içi veri gündeminde ise Merkez Bankası'nın haftalık para banka istatistikleri açıklanacak.

DOLAR 6,77'DEN BAŞLADI

ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell konuşması ve OPEC+ toplantısının izleneceği yeni güne dün olduğu gibi dolar/TL 6,77, euro/TL 7,38 seviyesinden başladı.

OPEC zirvesi öncesinde petrol fiyatlarındaki yükseliş bugün de sürüyor. Zirvede 10-15 milyon varillik bir kesinti kararı çıkabileceği beklentisiyle brent petrolün varili 33 doların üzerinde seyrediyor.

Spot altının ons fiyatı ise 1645-1650 dolar bandında hareket ediyor.

PİYASALARDA DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD ekonomisinde ikinci yarıda toparlanmanının başlamasını umduğunu söyledi. Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, ABD ekonomisinin cari çeyrekte hızlı bir düşüşün ardından yılın ikinci yarısında büyümeye dönmeye doğru gideceğine inandığını açıkladı.

Dünya Bankası, Avrupa ve Orta Asya'da kalkınmakta ve gelişmekte olan ekonomilerin 2020'de yüzde 2,8-4,4 daralmasını bekliyor.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, koronavirüs krizi ile mücadele için Avrupa'nın daha büyük dayanışma göstermesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, Japon ekonomisinin görünümüne yönelik belirsizliğini olağanüstü yüksek olduğunu ve şirketlerin fonlama gerilimlerinin kötüleştiğini bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.