Hava Durumu

Dolar ne kadar oldu? İşte son durum...

Dolar kuru, 7 TL'nin üzerine başladığı haftaya 6 TL'nin altında devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2018 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2018 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolar ne kadar oldu? İşte son durum...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) swap işlemlerini özsermayenin yüzde 50'siyle sınırlaması ve ardından bu oranı yüzde 25'e çekmesi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın serbest piyasa dinamiklerine bağlı kalınacağını belirterek gerekli tüm araçların kullanılacağını söylemesi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) likidite sağlayan döviz ve TL hamleleriyle piyasaların nefes almasına olanak sağladı.

Dolar kuru dün itibarıyla bu gelişmelerin ışığında 5.70 seviyesine kadar indi, euro 7.90'lara kadar çıktığı seviyeden 6.68'e döndü.

KATAR HABERİ DÜŞÜRDÜ

ABD'li papaz Andrew Brunson'un ev hapsinin kaldırılmasına yönelik itirazın reddedilmesiyle kurdaki aşağı yönlü hareket bir süreliğine terse döndü. Dolar/TL yeniden 6.10 -- 6.20 bandına çıkarken euro da 7 seviyesinde dalgalandı.

Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalıştay kapsamında görüştüğü Katar Emiri Temim bin Hamed El Sani arasındaki 3.5 saat süren görüşmeden çıkan 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım ile piyasalar yeniden moral buldu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.