Hava Durumu

Dolar son iki ayın en yüksek seviyesinde!

Merkez Bankası'nın faiz indirimleri sonrası TL'nin reel faizinin azalması ve ABD ile ilişkilere yönelik endişelerle TL benzer para birimlerinden negatif ayrışırken, 5,90'a yükselen dolar/TL iki ayın en yüksek seviyesinde bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2019 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2019 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolar son iki ayın en yüksek seviyesinde!

Dün 5,8438'e kadar gerileyen dolar/TL, ABD'de Senato'dan geçen tasarında Türkiye'nin aleyhindeki ifadelerin oluşturduğu tedirginlikle 5,8895'e kadar yükseldi ve günü önceki kapanışa göre yüzde 0,7 değer kazancıyla 5,8883'ten tamamladı.

ABD'de Senato'dan dün geçen tasarının Türkiye ile ilgili kısmında, Ankara'nın S-400 hava savunma sistemlerini alım işlemlerine devam ettiği gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 uçaklarının teslim edilmemesi ve Türkiye'ye ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasası kapsamında yaptırım uygulanması gerektiği belirtiliyor.

Analistler, ABD'de savunma bütçesinin, Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato'dan da geçmesi sonrası ABD ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin gerilebileceği endişelerinin döviz kurlarında yükselişe neden olduğunu bildirdi.
Dolar/TL, üst üste yükselişini 4'üncü güne taşımasının ardından saat 09.20 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,3 üzerinde 5,9040'tan işlem görüyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.