Hava Durumu

Dolar tarihi seviyeyi gördü! İşte son durum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam canlı yayında Merkez Bankası'na ilişkin açıklamalarının ardından dolar 8.81 TL'ye çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Kur hızlı yükselişin ardından 8.71'e seviyesine gerilerken, sabah saatlerinde 8.60 TL'den işlem görmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2021 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2021 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolar tarihi seviyeyi gördü! İşte son durum

Dün akşam TRT'de katıldığı yayında gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'yla bir görüşme gerçekleştirdiğini, faiz yükünün düşürülmesinin şart olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizleri düşürmemiz şart. Temmuz ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız. Bütün mesele maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır" dedi.

Erdoğan'ın bu değerlendirmeleri sonrası TL'deki değer kaybı dikkati çekti. Dolar/TL tarihi zirvesini 8.81 ile yenilerken, Euro/TL 10.75 zirvesini gördü. Kur hızlı yükselişin ardından 8.71 seviyesinde, Euro/TL 10.60 seviyesinde dengelendi. Dolar bu sabah saatlerinde 8.60 TL'den işlem görmeye başladı.

REKORA 2 LİRA KALDI 

Gram altın fiyatlarında ise döviz kurlarındaki hareketlilik yükseliş yarattı. Güne 520 lira seviyesinden başlayan gram altın en yüksek 538.5 lira seviyesini gördü. En son tarihi zirvesini 6 Kasım 2020'de 540.6 lira ile gören gram altında rekora çok yaklaşıldı. Gram altın sabah saatlerinde 527 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 866 liradan satılırken, cumhuriyet altını 3 bin 539 liradan alıcı buluyor. Ons altın ise kritik seviye olan bin 900 doların hemen altında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.