Hava Durumu

Dolarda yüksek ateş

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesinin açıklanması ardından sert yükselen dolar/TL 4.78 seviyesini test etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2018 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2018 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolarda yüksek ateş

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesinin açıklanması ardından sert yükselen dolar/TL'de yaşanan ilk tepki ardından küresel piyasalara daha paralel bir seyir görülüyor.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı geriliminin küresel riskten kaçışı tetiklemesiyle TL gelişmekte olan para birimlerine benzer bir satış baskısı altında.

ABD'nin Çin'den ithal edilen 200 milyar dolar tutarında ürüne ek gümrük vergisi getirme tehdidinde bulunarak dünyanın en büyük iki ekonomisini ticaret savaşına gitgide daha yakın hale getirmesiyle birlikte küresel risk iştahı da oldukça kırılgan.

Dolar/TL bu sabah ise güne 4.70 civarında başladıktan sonra en yüksek 4.78 seviyesini test etti. Kur saat 15:00 itibariyle 4.7780 seviyesinde yer alırken, euro/TL 5.59'un üzerinde seyrediyor.

Dün işlem hacmi rekorunun kırıldığı ve yüzde 3'ün üzerinde kaybın yaşandığı borsada aşağı yönlü seyir bugün de devam ediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 93.400 seviyelerine kadar gerilerken, endeksete yüzde 3'e varan geri çekilme görüldü. Bankacılık endeksinde ise değer kaybı yüzde 5'in üzerinde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.