Hava Durumu

Dr. Mehmet Öz: 16 saat aç kalmak önemli!

Dr. Mehmet Öz, "Karantina yüzünden çok kilo aldık. Bu yaza özel yeni bir trend var mı?" sorusuna "16 saat aç kalmak önemli" yanıtını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2020 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2020 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dr. Mehmet Öz: 16 saat aç kalmak önemli!

İyi bir kardiyalog olmanın ötesinde dünyanın sağlık gündemine yön veriyor. Her ülkede 'pop star' muamelesi görüyor. Şimdi 2500'e yakın yıldızın isminin bulunduğu, Hollywood Bulvarı'ndaki 'Şöhret Yolu'na (Hollywood Walk of Fame) ismini yazdıran ilk Türk unvanına da sahip. Dr. Mehmet Öz, "Şöhret Yolu'nda bir yıldız sahibi olmayı hiç hayal etmedim. Çocukluk hedefim dünyadaki en iyi kalp cerrahı olmaktı." dedi.

İşte Hürriyet'te yayınlanan röportaj:

"16 saat açlık önemli"

Karantina yüzünden çok kilo aldık. Bu yaza özel yeni bir trend var mı?

Ne zaman yediğimiz, ne yediğimiz kadar önemli. Bu sene 'System 20' diye yeni bir plana başladık. Tüm bilgileri 'Dr. Öz ve Ekibi' YouTube kanalımızda Türkçe paylaşıyorum.

Nedir bu 'System 20'?

Aralıklı oruç sistemini uyguladığımız bir plan. 11.00-19.00 arası yemek yiyin. En ağır öğününüz öğle yemeği olsun. Hızlıca kilo vermeyi söyleyen bütün o diyetleri unutun, bunun yerine sağlığınızı kendi elinize alın. 'System 20' aslında kilo kaybından ziyade bir yaşam tarzı değişikliği. Buradaki amaç günde yalnızca sekiz saat yemek ve kalan sürede herhangi bir şey yememek. 16 saat açlık önemli.

Neden?

Geç saatte yiyip yattığınız zaman bağırsaklarınız uyumuyor ve hormon dengesizliği oluşuyor. Sabahları açlık hissediyorsanız muhtemelen akşam geç saatte yediğiniz yemekler yüzündendir. Gece geç yenen sağlıksız, yüksek karbonhidratlı besinler vücudun insülin direncini düşürüyor ve ertesi sabah aç uyanıyorsunuz.

Bu yöntemle ilgili basit ipuçları var mı?

Her gün aynı saatte yatıp kalkın. Alarm kurun. Ve yatmadan en az üç saat önce hiçbir şey yemeyin. Güne iki dakika esneme hareketleri veya meditasyonla başlayın. Günde bir dakika plank hareketi yapın. Daha kısa sürede de başlayabilirsiniz ama yavaş yavaş arttırın. Hedefiniz her gün bir dakika plank olmalı. Günaşırı yarım saat spor yapın. Her gün 11.00-19.00 arasında yemek yiyin. Yani kahvaltıyı geç yapın! Her öğüne fasulye, nohut, kinoa, badem gibi bir bitkisel protein ekleyin ve yemeğinizin yarısı bu olsun. İlave şeker kullanmayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.